Vladimir Kličko, ukrajinski umirovljeni boksač, bivši svjetski prvak i brat gradonačelnika Kijeva Vitalija, objavio je na svome Twitteru zanimljiv video na kojemu se vidi tijekom vožnje na njemačkom tenku Leopard 2.

U videu je rekao kako prije godinu nije vjerovao kako će se voziti u ovome tenku. ''Godinu dana rata u Ukrajini, godinu dana patnje i godina dana snažne odlučnosti jače nego ikada. Snažne kao ovaj tenk'', rekao je Kličko stojeći ispred tenka. Zahvalio se Njemačkoj i ''slobodnom svijetu'', za sve što čine za Ukrajinu.

Njegov brat, Vitalij, gradonačelnik Kijeva, napisao je na svome Twitteru, kako se tenkovi Leopard iz Njemačke pripremaju se za otpremu u Ukrajinu.

''Naši vojnici uče njima upravljati i uskoro se vraćaju u Ukrajinu. Stići će i oprema. Vladimir Kličko testirao je na poligonu u Njemačkoj "mačke" koje se s nestrpljenjem očekuju u Ukrajini'', napisao je Vitalij Kličko.
 


Prve njemačke tenkove Leopard, Ukrajini je jučer donirala Poljska, ali se radi o starijoj verziji. Leopard koji se vidi na Kličkovom videu, dosta je moderniji i superiorniji u odnosu na većinu tenkova koje ruska vojska koristi u agresiji na Ukrajinu.

Ovi moderniji Leopardi će isto doći u Ukrajinu kao vojna pomoć Ukrajini, ali u znatno manjem broju, u odnosu na starije Leoparde.

Na fotografiji ispod možete pogledati tko je sve i kakve tenkove obećao donirati Ukrajini kao vojnu pomoć u borbi protiv Rusije. Što će od toga doći i što je već došlo i koliko će to pomoći Ukrajini da se izbori za slobodu, pokazat će vrijeme.