U Bosni i Hercegovini jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom u središnjim i istočnim područjima. Na planinama sa susnježicom i snijegom.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Ivan-sedlo i Kupres 2, Bihać i Sokolac 3, Sarajevo 4, Banja Luka, Bugojno, Drvar, Gradačac, Jajce i Sanski Most 5, Livno i Tuzla 6, Bijeljina, Doboj, Srebrenica, Zenica i Zvornik 7, Trebinje 8, Stolac 9, Neum 10 i Mostar 12 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje u istočnim i jugoistočnim područjima, a poslijepodne kiša se očekuje i ostalim djelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Više padavina se očekuje poslijepodne i tijekom večeri. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu do 14 stupnjeva.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je mokar kolovoz, uz pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara.

Zbog čestih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, dodatni oprez se savjetuje na dionicama u usjecima. Izdvajaju se putni pravci: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 sati polusatne obustave prometa aktuelne su na magistralnom putu M-1.8 Tuzla-Orašje, u mjestu Dusine.

Danas počinju radovi na polaganju cjevovoda na ulazu u Konjic na magistralnom putu M-17 (raskrižje ulica Željeznička i Maršala Tita). Promet će se odvijati usporeno, jednom trakom. Za danas je najavljen i početak radova na sanaciji mosta preko rijeke Krupe u Višićima, na istom magistralnom putu (M-17), na dionici Čapljina-Doljani. Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH, na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Inače, povećana oblačnost, padavine i zahlađenje u drugom dijelu dana, uzrokovat će danas izraženije tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba s bolestima krvnih sudova.

Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, razdražljivost, malaksalost, u noći problemi sa snom.