Kiseljak se sprema za novo izdanje ITF-ovog turnira KISELJAK OPEN, jednog od najjačih teniskih turnira u regiji.

Turnir koji se više od 20 godina igra u Kiseljak od toga zadnjih desetak pod okriljem Međunarodne teniske asocijacije (ITF) te boduje za ATP ljestvicu ima ukupan nagradni fond od 25 000 američkih dolara.

Svečano otvorenje je planirano za petak dok turnir službeno počinje u nedjelju, 29.svibnja i traje do nedjelje 5.lipnja.
Organizator, Teniski klub Elliptic iz Kiseljaka na čelu sa vlasnikom i direktorom turnira Robertom Biletićem i ove godine očekuje desetine igrača iz cijeloga svijeta. U kvalifikacijskom dijelu će nastupiti 48 igrača a glavni ždrijeb u kojem mjesta ima za 32 tenisača počinje 31.svibnja. Naravno, i ove će se godine paralelno održavati i natjecanje u parovima.

Publika je dobrodošla na svima mečevima, ulaz je besplatan a kompleks teniskog kluba Elliptic nudi ugodan ambijent za cijelu obitelj od kafića, restorana, ugodne bašte do teretane.

Podsjećamo, Brazilac Matheus Pucinelli de Almeida pobjednik je prošlogodišnjeg turnira te je pehar ponovno otišao za Južnu Ameriku, nakon što je 2019. turnir osvojio Argentinac Francisco Cerundolo.
Zbog pandemije, turnir službeno nije održan 2020. godine no održan je egzibicijski turnir sa sudjelovanjem Davis cup reprezentativcima Bosne i Hercegovine.

Ovaj, jedan od najvećih sportskih događaja u BiH, podržali su i Federalno ministarstvo kulture i sporta te Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sport KSB.

Glavni partner turnira i ove je godine Općina Kiseljak zatim tvrtka Sarajevski kiseljak, brendovi Heineken i Juicy, tvrtke MiX Company, Ceste company, Barić, Croatia osiguranje, Bar Floor, Hotel Bank, Motel Zigi, Motel Maks, Master Fizikal, INOMA, STR Nina, EUROSPORT, Jurak, Nikačević, Delta security, Foto studio Pavlović, Pekara Matić, BRDA …

Svečano otvorenje turnira počinje u 17 sati na terenima TK Elliptic (Gromiljak, općina Kiseljak)