Danas u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na planinama će padati i snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka prije podne većinom između 7 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. U drugoj polovini dana temperatura zraka postupno opada, piše N1.

U utorak, 13.10.2020., u Bosni i Hercegovini prije podne se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima. Na planinama će padati i snijeg. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa juga u Hercegovini i jugozapadu Bosne krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C.

U srijedu, 14.10.2020., pretežno oblačno vrijeme u većem dijelu zemlje. Sunčanije na sjeveru zemlje. U drugoj polovini dana kiša se očekuje na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a u ostalim područjima tijekom noći na četvrtak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.