'Tko su izborni aduti iz rukava i zašto?' bila je tema sinoćnje emisije Otvoreno na HRT-u, a u kojoj su gostovali Marijana Petir, nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a, Marija Selak Raspudić, nezavisna kandidatkinja na listi Mosta, Mirela Holy, nezavisna kandidatkinja na listi Restart koalicije, Igor Peternel, Domovinski pokret Miroslava Škore i Željko Kerum, predsjednik HGS-a.

Kerum je odmah na početku istaknuo kako nije ponovno došao u politiku već da je u njoj 12 godina. 

"Moja je stranka već 12 godina prva u gradu Splitu, a druga u županiji", rekao je i dodao kako je u koaliciji s HDZ-om u gradu. Istaknuo je da na izbore ide zbog birača koji ga zovu. 

"Ako uđem u Sabor koalirat ću s pobjednicima", naglasio je Kerum i dodao kako misli da će HDZ pobijediti te kako će se on s njima dogovoriti. 

Selak Raspudić je istaknula kako se HDZ i SDP ne mogu nakon devastacije kojoj smo svjedočili godinama, kategorizirati kao prva ili druga liga.

"Smatram da ćemo i mi 'drugi' doći u prvi plan kako bi stali na kraj ovoj vladajućoj oligarhiji koja je dovela zemlju u situaciju u kojoj se sada nalazi", rekla je. 

Marijana Petir je rekla kako su je i Škoro i Plenković pozvali na razgovor. Saslušala je njihove programe i opcije, a oni su saslušali njezine, a to je da želi na izbore izaći kao nezavisna zastupnica. 

"Dogovorila sam se kao nezavisna zastupnica na HDZ-ovoj listi u 6. izbornoj jedinici", rekla je Petir. 

Mirela Holy je pak rekla kako ju je Davor Bernardić pitao je li zainteresirana biti na parlamentarnim izborima na listi SDP-a i ona je pristala, ali je rekla kako bi htjela biti na listi u prvoj izbornoj jedinici.

Pravi show u emisiji je priredio upravo Željko Kerum koji je Mariju Selak Raspudić pitao zašto ona i suprug idu u politiku. 

"Zar nije preveć, kako bi rekao predsjednik Tuđman, da idete i vi i suprug na izbore? Pa kako bi izgledalo da ja i moja žena smo tu sad? Tko bi dicu čuvao? Vi ste filozof i sad vi oćete ić u politiku. Pa daj predajite na Filozofskom fakultetu, učite mlade. A nemojte političarima govoriti kako će raditi", rekao je Kerum. 

Dužan nije ostao niti Igoru Peternelu koji ga je u jednom trenutku želio prekinuti. 

"Vi u životu niste dvije plaće podijelili. Nemojte prekidati nekoga tko je dijelio po 2-3 tisuće plaća", rekao je. 

Na kraju emisije je pozvao birače da glasaju za njega jer je on 'iznenađenje izbora'.