U subotu, 24. Travnja 2021. godine u programu Radio Žepča s početkom u 10 sati 30 minuta upriličena je završnica ovogodišnjeg festivala.

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, organizacijski odbor festivala, odlučio je da i  ove godine finale bude organizirano  tako da nam se svi finalisti, kroz prethodno snimljene materijale, predstave u programu Radio Žepča, i partnerskih radio postaja.

Podsjećamo, kroz polufinalne emisije predstavilo se 16 natjecatelja.

Ovogodišnje finale izborilo je 9  natjecatelja iz Maglaja, Usore, Livna, Novog Travnika, Prijedora, Tešnja, Žepča, Rame/Prozora i Kreševa, a emisiju iz studija Radio Žepča izravno su prenosile i mnogobrojne partnerske radio postaje.

Prema zbroju ocjena stručnog žirija, prvo mjesto pripalo je natjecateljici Maši Drljača iz Prijedora s osvojenih 54 boda za izvođenje skladbe Kao u snu.

S dva boda manje, druga nagrada  odlazi u Ramu natjecateljici Katarini Zadro i skladbu s kojom se predstavila u finalu "Rise up".
 


Ove godine treća nagrada otputovala  je u Usoru, a istu je zaslužila Irma Katić  za izvedbu skladbe Zaledi grijeh.

Stručni žiri sastavljen od vrsnih poznavatelja glazbe, u sastavu: Sandi Crljić, ispred organizatora Festivala, Eniz Gabeljić iz Banovića, Muhamed Huseinbašić iz Odžaka, Najdan Starčević iz Zavidovića i Igor Hinger iz Vareša  i ove godine imao je težak posao da presluša i ocijeni sve naše finalist. Zbroj glasova svih članova žirija odredio je i ovogodišnje pobjednike.

Organizator 13. Radio festivala Radio Žepča ove godine dodijelio je i nagradu publike koju je osvojila Marta Rimac iz Livna     sa skladbom "Da je tuga snijeg", a koju je odredio zbroj telefonskih glasova slušatelja koji su izravno glasovali putem telefona.
 
Podsjećamo, unatoč prethodnoj najavi i želji organizatora da finale upriličimo u kino-dvorani Doma kulture, zbog epidemiološke situacije, i prvenstveno zbog sigurnosti naših natjecatelja, finale je realizirano iz studija Radio Žepča. Na početku današnje finalne emisije slušateljima su se obratili ravnatelj Doma kulture Žepče Miroslav Ilić koji se kratko osvrnuo na povijest ovog značajnog projekta koji je od lokalnog događaja prerastao u međunarodni festival.



Prema ustaljenoj tradiciji, festival je zvanično otvorio Općinski načelnik Mato Zovko koji se zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji ovogodišnjeg i svih dosadašnjih festivala sa željom da četrnaesto izdanje dočekamo u zdravlju i veselju i da se do godine okupimo u dvorani Doma kulture. Načelnik Zovko je čestitao svim sudionicima na sudjelovanju a pobjednicima na lijepom predstavljanju i promociji prijateljstva i glazbene kulture.

U dobroj radnoj atmosferi voditeljski dvojac u sastavu Dijana Smajilović i Sandi Crljić i tonski realizator Bojan Spajić odradili su odličan posao i učinili da trinaesto  izdanje festivala  bude zanimljivo kao i svakoga puta do sada.

Svim sudionicima ovogodišnjeg festivala čestitamo na dobrom predstavljanju i odličnim izvedbama a posebice nagrađenim natjecateljima sa željom da se do godine u finalu susretnemo na našoj pozornici Doma kulture Žepče kao što smo to činili u proteklim godinama, uz mnogobrojnu publiku i dobru atmosferu.

Radio Žepče