Katar je kao organizator predstojećeg svjetskog prvenstva 2022. godine prezentirao dizajn i nacrt Lusail Iconic stadiona rezerviranog za otvorenje i finale SP-a.

Svjetsko prvenstvo u Kataru, kao prvo u povijesti tijekom zimskih mjeseci (21. studenoga – 18. prosinca), održat će se u pet gradova (Doha, Lusail, Al Khor, Al Rayyan, Al Wakrah) na osam stadiona (Education City, Khalifa International, Ras Abu Aboud, Al Thumama, Lusail Iconic, Al Bayt, Al Rayyan, Al Wakrah).

Lusail Iconic, smješten u Lusailu na istoku Katara udaljenom od Dohe dvadesetak kilometara, zamišljen je kao stadion s 80 tisuća sjedećih mjesta. Ostatak stadiona, izuzev Al Bayta s kapacitetom od 60 tisuća sjedalica, pojedinačno će primati četrdesetak tisuća ljudi, prenosi Index.hr.
 
Britanska arhitektonska tvrtka Foster + Partners projektant je Lusail Iconica. Monumentalni stadion futurističkog izgleda, temeljenog na spoju tradicionalne i moderne islamske arhitekture, bit će sagrađen prema najsuvremenijim standardima. Završetak radova očekuje se tijekom 2020. godine. Investicija projekta nije poznata.

Katar će na stadione potrošiti ukupno deset milijardi eura.