Sljedeće Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022. godine igra se u Kataru, a pripreme za jednu od najvećih svjetskih događaja teku bez problema.

Prema riječima direktora regionalnog Odbora za ogranizaciju Svjetskog prvenstva u Kataru Saouda al-Ansarija, njegova zemlja će se potruditi da bude dobar domaćin, te da će na najbolji mogući način predstaviti Bliski istok.

Katar, koji je u utrci za organizaciju Svjetskog prvenstva 2022. godine iza sebe ostavio Australiju, Japan, Južnu Koreju i Sjedinjene Američke Države (SAD), prva je zemlja Bliskog Istoka koja će biti domaćin jednom velikom sportskom događaju kao što je Mundijal.

Svjetsko nogometno prvenstvo će po prvi put u povijesti biti održano u zimu, a u razdoblju od 21. studenog do 18. prosinca 2022. bit će odigrane ukupno 64 utakmice.

Nešto manje od četiri godine ostale su do Mundijala 2022. godine, a Katar uvelike radi na nogometnim stadionima, a veliku važnost pridaje i neophodnoj pratećoj infrastrukturi.

Prema informacijama koje su podijeljene ranije, za stadione i prateće objekte Katar je izdvojio 23 milijarde katarskih rijala (6,2 milijarde dolara).  Al-Ansari je u razgovoru s novinarom Anadolije istaknuo kako je Katar veoma ponosan, jer je prva zemlja u regiji koja će biti domaćin Mundijala.

Kako je istaknuo, njegova zemlja na ovaj događaj ne gleda samo kao na nogometno prvenstvo, već na događaj kojim će biti predstavljena vizija ove zemlje.

Poseban fokus je svakako na stadionima koji se još uvijek grade, a Al-Ansari ističe kako na tom planu surađuju s tvrtkama iz Turske, odnosno da su glavni izvdođači radova na svim stadionima jedna turska i jedna katarska tvrtka.

Dodao je kako su pripreme na Međunarodnom stadionu Khalifa završene u svibnju 2017. godine.

''Naredne godine završit ćemo još dva, a do 2022. godine će biti spremno ukupno osam stadiona. Radovi teku svojim tokom i veoma smo zadovoljni'', kazao je Al-Ansari.

Dodao je kako će jedan od stadiona biti u potpunosti montažni te da će po okončanju Svjetskog prvenstva biti uklonjen.

''Svjetsko prvenstvo 2022. godine bit će posebno. S ekonomskog aspekta nemamo nikakvih problema. Ono o čemu razmišljamo je transport navijača do stadiona, kako se izboriti s velikim gužvama. Mislim da pravimo jedan jako dobar posao. Imamo veoma dobru suradnju s predstavnicima FIFA-e i drugim dužnosnicima. Potpuno smo uvjereni da će Katar biti veoma dobar domaćin te da će na najbolji mogući način predstaviti Bliski istok'', poručio je Al-Ansari.