Katar je potpisao ugovor s Velikom Britanijom o kupovini 24 borbena zrakoplova Eurofighter Typhoon. Katarski ministar obrane Khlid bin Mohammed Al Attiyah sastao se u Dohi s britanskim kolegom Gavinom Williamsom.

Resorno ministarstvo Katara priopćilo je da su dva ministra potpisali ugovor za kupovinu zrakoplova, kao i sporazum za uspostavu zajedničke operativne flote. Bit će to prva zajednička flota te vrste u regiji, a odraz je dobre bilateralne suradnje. U priopćenju se navodi da će zajednička flota pokrivati sve zračne akcije kako bi se osigurala maksimalna pripravnost, a uključivat će pilote i tehničko osoblje sa obje strane.

Iz katarskog Ministarstva također navode da su potpisani sporazumi veoma važan faktor za sigurnosne mjere tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva koje će u Kataru biti održano 2022. godine. Iako se u priopćenju iz Dohe ne navode cijene i vrijeme isporuke borbenih zrakoplova, britanska strana je ranije priopćila da se radi o ugovoru vrijednom osam milijardi dolara. U četvrtak su vlasti Katara potpisale ugovore i s Francuskom o kupovini 12 borbenih zrakoplova Rafale i 50 zrakoplova Airbus.