''Ta kako je Vi nazivate 'Poruka mržnje' je u stvari citat dijela teksta uvaženog rahmetli profesora Dr Nijaza Durakovića iz njegovoga teksta 'Balije', samim time svoga bivšeg predsjednika nazivate širiteljem govora mržnje'', naveo je Mario Karamatić Čelnik HSS-a nakon što je Demokratska fronta prozvala njega i televiziju Herceg Bosne za širenje mržnje.

''Ne bi bilo na odmet da pročitate barem sažetak opusa prof. dr. Nijaza Durakovića, vjerujem kako bi imali što naučiti te se možda čak transformirati iz velikobošnjačko-unitarsističke stranke u stranku istinske soc-demokracije, jasno ukoliko imate ambiciju postati stranka ljevice'', navodi, između ostalog, Karamatić dodajući kako je Duraković u svome tekstu zorno pojasnio kako riječ balija nema nacionalni niti vjerski predznak nego je jednostavno stanje duha i morala.

''Mislim kako je najbolji mogući završetak ovoga odgovora-upisa, kao i poruka svima nama koji volimo BiH završni pasus njegovoga teksta a koji kaže: 'Bošnjaci se, naravno, ne trebaju ljutiti što ih drugi pogrdno nazivaju balijama, ali bi se s balinlukom u 'sopstvenim redovima' konačno morali obračunati. S balinlukom kao stanjem duha, svijesti i svakodnevnog ponašanja. Možda je to prva kulturna zadaća koja stoji pred ovom mladom, raspolućenom i neizvjesnom državom i krhkom demokracijom u njoj''', navodi, između ostalog, Karamatić.