Tomislav Karamarko izašao je pred hrvatsku javnost kako bi se obratio povodom situacije u stranci kojoj je na čelu.

Baš kao što se i očekivalo, obzirom da je velik broj članova HDZ-a tražio njegovu ostavku, Karamarko je to danas i obznanio kazavši: " Mislim da je moja dužnost da vas obavijestim ono što dva tri dana u zraku visi. Podnosim ostavku na mjesto šefa HDZ-a ".

Ostavka Karamarka uslijedila je nakon što je dao ostavku i na mjesto prvog potpredsjednika hrvatske Vlade te nakon što nije uspio presložiti vladajuću većinu pošto je HDZ zajedno s oporbom srušio Vladu Tihomira Oreškovića.

"Smatram se odgovornom osobom, smatram da otvaram prostor za novi impuls ovim činom. Ono što sam napravio u 4 godine za HDZ i RH mislim da je dobro, i na to sam ponosan. Sve što radim, radim za domovinu Hrvatsku. Nakon ostavke, vjerujem da će brzo doći do novih rješenja", rekao je.

U svom obraćanju kazao je kako je nekima vjerojatno drago, dok je nekima krivo što je došlo do ovoga, te se zahvalio svim ljudima u HDZ-u koji od te stranke nemaju nikakve materijalne koristi.

"Zahvaljujem i svim onima koji me zadnjih dana bodre, podržavaju, šalju poruke, koji su me pokušali spriječiti. Hvala im lijepo na tome. Želim da se što prije konsolidiramo. Želim nasljednicima da rade dobro i da budu uspješni", kazao je Karamarko pred novinarima.

Na novinarsko pitanje koga vidi na čelu stranke, kazao je samo kako bi volio vidjeti više kandidata, ali nikog pojedinačno nije spominjao.

"Sada ne vidim nikog na čelu stranke", kazao je Karamarko.

Osvrnuo se i na cjelokupnu situaciju u Vladi Republike Hrvatske kazavši kako je Vlada bila disfunkcionalna i nije provodila potrebite reforme.

"Kad se trebalo svađati s MOST-ovcima za mjesto premijera, povukao sam se zbog interesa HDZ-a. Nisam htio bogatiti CV. Povukao sam se i kad su rekli nemoj biti potpredsjednik Vlade, i tada sam dao ostavku. I sad se povlačim ako će RH i HDZ-u biti bolje. Ne znam kako više dokazati domoljublje", kazao je.

Karamarko je dodao i kako će zasigurno pronaći način kako da iskaže svoje domoljublje, baš kao što je to činio sve ove godine.