Tijelo muškarca za kojeg se vjeruje da je nestali Splićanin Matej Periš, koje je jutros oko 9:20 sati pronađeno u Dunavu na Adi Huji, ugledali su mornari kako pluta, a kapetan broda koji je pozvao policiju opisao je za portal "Nova.rs" taj trenutak.

"Šetali smo po palubi i vidjeli kako voda nosi tijelo, da se zaustavilo malo dalje. Vjetar ga je donio, plutao je nizvodno Dunavom. U 9:30 sati je stigla policija. Tijelo je bilo u stanju raspadanja, neki mladić koji je šetao pored je provjerio na Internetu, vidio je da je isto obučen. Imao je jednu bijelu tenisicu i crnu majicu. Muškarac kada se udavi on je okrenut tijelom na dole", rekao je kapetan broda Milovan Zelenović za Nova.rs.

Upravo je on pozvao policiju, a potvrdio je i da je na ruci pronađenog muškarca uočen sat. Kako je ispričao, vjeruje da je tijelo došlo nizvodno iz pravca Save, vjerojatno zbog jakog vjetra.

Podsjetimo, za Perišem se traga od 31. prosinca prošle godine, kada je misteriozno istrčao iz beogradskog kluba 2Gotik”. Potraga je bila skoncentrirana na rijeku Savu, ali i priobalje. Odjeća koju je Matej kobne večeri imao na sebi poklapa se s odjećom na pronađenom tijelu.