Kapetan Dragan bit će izručen Hrvatskoj, a u Splitu bi mogao biti već u četvrtak. Na Županijskom sudu u Splitu za Dnevnik.hr potvrdili su kako su dobili upit u kojem bi istražnom zatvoru mogao biti prihvat kapetana Dragana, ali nisu mogli potvrditi kada bi trebao stići.

Podsjetimo, australijska vlada je u studenom 2012. donijela odluku da će kapetana Dragana izručiti Hrvatskoj, nakon višegodišnjeg pravnog natezanja i pokušaja odbrane da ospori hrvatski zahtijev za izručenjem koji je podnesen 2005.godine.
Vasiljković, koji je uhićen u Perthu 2006., nalazi se u zatvoru od te godine, osim razdoblja koje je proveo na slobodi 2009. i početkom 2010. nakon kojeg je temeljem odluke Vrhovnog suda ponovno uhićen.

Vasiljković je 2013. uspio prolongirati svoje izručenje Hrvatskoj nakon što je sutkinja australskog suda prihvatila njegovu žalbu kojom je tvrdio kako je u Australiji imao nepravedan proces zbog proceduralnih pogrešaka koje su suprotne Ženevskoj konvenciji. I tu je odluku poništio savezni sud.

Kapetana Dragana Hrvatska traži u vezi optužbi za ratne zločine počinjene kada je bio paravojni zapovjednik u tzv. Krajini 1991. i 1992. Po optužnici koju je objavilo tužiteljstvo Šibensko-kninske županije, Vasiljković je mučio ratne zarobljenike, naredio da ih se ubija i zapovijedao napadom na Glinu u kojem je bilo civilnih žrtava. (dnevnik.hr)