Kanadski izbornik John Herdman uzburkao je javnost izjavom nakon poraza svoje momčadi od Belgije. Englez na klupi Kanade otkrio je da je igračima poslije utakmice rekao da će "sje*ati Hrvatsku", s kojom će se susresti u nedjelju u drugom kolu skupine F Svjetskog prvenstva.

Dan poslije dobio je pitanje medija je li zbilja to rekao i je li to ipak nekorektno prema Hrvatskoj, na što je odgovorio: "Odlično pitanje. Da, rekao sam to. Gledajte, takve stvari govorite u strastvenim trenucima kako biste pokušali nadahnuti svoju ekipu. Kad sam dobio pitanje što sam rekao kad sam bio među igračima, iskreno sam odgovorio."

"Nije tu baš bilo poštovanja za hrvatski narod i hrvatsku reprezentaciju. Dobro razumijem gdje se mi nalazimo na svjetskoj pozornici, ali došli smo na jednu višu razinu i pokušavam uvjeriti svoje igrače da budu neustrašivi i da pokažu sve što znaju", dodao je pa zaključio:

"Nisam mislio pokazati nepoštovanje prema hrvatskoj ekipi i hrvatskom narodu, ali na kraju dana to je način razmišljanja koji će Kanada imati i koji mora imati ako želi osvojiti tri boda protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Takav način razmišljanja imali smo i protiv Belgije, tako moramo i dalje. To je dio nove Kanade".