Kanada je izgubila 1:0 od Belgije u svojoj prvoj utakmici u skupini F, u kojoj je i Hrvatska, na Svjetskom prvenstvu u Kataru, iako je dobrim dijelom utakmice dominirala. Promašila je i jedanaesterac, a većina se slaže da su ih suci zakinuli za još dva.

Sve to očito je dalo dosta samopouzdanja kanadskom izborniku Johnu Herdmanu, koji je nakon utakmice prozvao Hrvatsku, s kojom će se susresti u nedjelju.

Rekao sam igračima kako pripadamo ovdje i kako ćemo iduće sj*bati Hrvatsku. Jednostavno je, poručio je Herdman.

Ponosan sam na igru momčadi. Samo se trebamo i dalje držati zajedno i vjerovati u uspjeh. Međutim, nakon prve utakmice trebate otići s tri boda. Imali smo priliku večeras, ali smo je propustili. I naši navijači su također bili nevjerojatni, nije ih bilo mnogo, ali su donijeli živost na stadion. Moji igrači su ih učinili ponosnima, dodao je, prenosi Index.hr.
 


John Herdman 47-godišnji je Englez koji kanadsku reprezentaciju vodi od 2018., ali je u tamošnjem nogometu već 11 godina. Sedam godina uspješno je vodio žensku reprezentaciju i doveo je do dvije bronce na Olimpijskim igrama. Prethodno je proveo pet godina kao izbornik ženske reprezentacije Novog Zelanda.

Kanadske nogometaše doveo je do prvog Svjetskog prvenstva nakon 36 godina, a u kvalifikacijskoj skupini bili su prvi, ispred Meksika i Sjedinjenih Američkih Država. Herdman je tako postao prvi čovjek u povijesti nogometa koji je i mušku i žensku reprezentaciju jedne države odveo na Svjetsko prvenstvo.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u četvrtak ujutro komentirao je izjavu kanadskog kolege.

Gospodin se tako izrazio, to je njegovo pravo. Neću se na to osvrtati. Mi moramo govoriti na terenu. Svatko ima svoj način izražavanja. Ne znam samo koliko je fino takvo nešto reći, rekao je Dalić te se osvrnuo na kanadsku reprezentaciju:

Kanada je trebala pobijediti Belgiju. Ofenzivni su i opasni, djelovali su jako moćno. Izgubili su utakmicu zbog jedne greške. Puno su pokazali. Oni se moraju dokazati, mladi su. U našoj skupini nema slabe momčadi. Kanada se ima pravo nadati, a na nama je da ih pobijedimo i ostvarimo svoj cilj, smatra izbornik ”Vatrenih”.