Načelnik općine Žepče Mato Zovko posjetio je Eko agro farmu u Ljubatoviću. Zajedno s domaćinima, obitelji vlasnice Dragane Mrkonjić, obišao je nasade vinove loze, šipurka, voćnjake i nastambe životinja koje su sastavni dio ponude ovoga gospodarstva, objavili su iz Općine Žepče. 

U razgovoru sa supružnicima Mrkonjić Zovko je čestitao mladom bračnom paru na odluci da u svome kraju pokrenu biznis koji će ne samo osigurati egzistenciju za ovu obitelj nego će na najljepši način promovirati općinu Žepče. Naglasio je i kako će Općina Žepče pratiti svaku dobru poslovnu ideju. 

Eko agro farma pokrenuta je u sklopu projekta programa potpore marginaliziranim skupinama, a uz potporu Fonda za podršku razvoju biznisa marginaliziranih skupina žena koje je pokrenuo USAID u suradnji s Općinom Žepče. 

Koordinator projekta za općinu Žepče je Razvojna agencija Žepče. Zahvaljujući novčanim sredstvima dobivenim u okviru projekta, obitelj Mrkonjić izgradila je smještajne kapacitete za brojne vrste životinja koje posjećuju mališani, ali i za sve ostale koji vole uživati u čistom seoskom zraku i dobroj domaćoj hrani i piću. 

Tako su među prvima nabavljene vijetnamske svinje, alpske koze te ostale domaće životinje koje upotpunjuju ponudu ove farme. Uređen je okoliš, a uskoro je planirano dječje igralište za mali nogomet, badminton. Zbog koronavirusa trenutačno su izostali posjeti. 

U budućnosti će ova farma ponuditi i druge sadržaje uz domaći ajvara, džemove, sokove od aronije i grožđa..., a u ponudi je kozji sir i jaja od kokoši nabavljenih iz Nizozemske koje se uzgajaju po principu slobodnog uzgoja, navode iz Općine Žepče.