Javna je tajna kako nogometni suci u BiH, a tko ima "dobra leđa" i suspenzije puno lakše podnose. U bh. nogometu nije nepoznata praksa da se suce "navodno" suspendira, a ustvari cijelo vrijeme sude i za to naplaćuju pristojbe. 

Postoji i druga varijanta, kada se suspendiranom arbitru, kasnije učestalo dodjeljuju utakmice kako bi što prije vratio propušteno.

Najbolji primjer je Miloš Gigović, čovjek koji je postao popularan na cijelom Balkanu nakon što je sudio utakmicu Borac - Velež u Banjoj Luci. Tvorac lakrdije, kasnije na tek iz drugog pokušaja suspendiran, ali on i dalje sudi.

Prošlog vikenda je "dijelio pravdu" na utakmici Omladinske Premijer lige BiH između Krupe i Sarajeva, istina kao pomoćnik, a sada je delegiran i na entitetskoj razini jer predstojeći vikend treba biti glavni sudac u utakmici Prve lige RS između Zvijezde 09 i Borca iz Bosanske Dubice.

Naravno, u RS ne delegiraju isti ljudi kao i za Premijer ligu, ali hobotnica u bh. noogometu doseže svojim kracima gdje poželi, piše Dnevni avaz