Čokoladne kolače malo tko odbija, a jednako je popularan i cheesecake, kolač od sira, ali i voćni kolači. Zamislite kolač koji spaja sve ove tri slastice - ukusan sočni biskvit od kakaa, bogat nadjev od sira i još jedan od malina i sve preliveno glazurom od čokolade s prženim kikirikijem, piše skuhaj.hr

Na YouTubeu Cookrate - Cakes pronašli smo najdivniji čokoladni desert ikad, a jednostavan je za napraviti. Uživajte!

Sastojci

Za biskvit:

4 jaja
prstohvat soli
40 g šećera
50 g brašna
25 g kakaa
100 ml mlijeka

Za nadjev od voća:

150 g malina
70 g šećera
20 g kukuruznog škroba

Za kremu od sira:

100 g ricotte ili krem ​​sira
50 g šećera u prahu
150 ml slatkog vrhnja

Za glazuru:

200 g mliječne čokolade
30 ml ulja
100 g kikirikija

Kako pripremiti čokoladnu tortu od sira i voća

Umutite

Odvojite bjelanjke i žumanjke pa istucite bjelanjke sa prstohvatom soli. Postupno dodajte šećer i nastavite mutiti. U snijeg od bjelanjaka dodajte žumanjke i umutite. Na kraju dodajte prosijano brašno i kakao, te lagano promiješajte da se svi sastojci dobro sjedine.

Pecite biskvit

Smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, poravnajte i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta. Izvaditi koru iz tepsije, skinuti papir za pečenje i ostaviti da se ohladi. Kad se kora ohladi, obrezati rubove i prepoloviti koru po dužini.

Izmiksajte

Izmiksajte vrhnje ili ricotta sir sa šećerom u prahu pa dodajte šlag i još izmiksajte.

Skuhajte voće

U lonac stavite maline i šećer, pa uz stalno miješanje kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Na kraju dodajte škrob i miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine. Izlijte u zdjelu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi pola sata.

Premažite

Koru dobro premažite mlijekom, pa ostavite da se upije 5 minuta. Zatim rasporedite polovicu bijele kreme, a na to ide cijeli voćni nadjev. Stavite koru, preljte mlekom, a zatim preostalim bijelom kremom. Poravnajte i ostavite u hladnjaku oko pola sata.

Napravite glazuru

Otopite čokoladu s uljem, a kikiriki popržite ili kupite prženi. Nasjeckajte ga i dodajte u glazuru. Na pladanj stavite izdignutu rešetku i na nju stavite tortu pa je prelijte glazurom od čokolade. Spatulom premažite cijelu tortu i ostavite da se hladi još sat vremena u hladnjaku.

Detaljni postupak pogledajte u videu: