'Ako još jednom čujem da ste uzeli moje ime u usta, zapamtit ćete me do kraja života'', upozorila je Sebija Izetbegović
Na internetu se pojavio snimak u kojem Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Sarajevo, prijeti neposlušnim uposlenicima ove zdravstvene ustanove.

''Nemojte se igrati s glavom. Još jednom čujem jednu riječ da ste uputili Muameri Šehić o tome što ona piše ili ne piše ... Nemojte kolutati očima, ja vas dobro znam. Ja ću objaviti u medijima kako ste vi napisali da nikad ništa ne radite. Nemojte se igrati sa mnom. Ja vam nisam član vašeg društva propalica na koje ste vi naučili. Ovo je zadnje upozorenje i zadnji naš razgovor. Jeste li me čuli? Ako još jednom čujem da ste uzeli moje ime u usta, zapamtit ćete me do kraja života'', upozorila je Sebija Izetbegović za sada nepoznatog uposlenika Kliničkog centra Sarajevo, piše Žurnal.info.

Nakon ove prijetnje, što se može čuti i na samoj snimci, direktorica Izetbegović pita svog podređenog je li dobro razumio njene riječi, te mu ponavlja da više nikad nije spomenuo njeno ime.
 

Žurnal podsjeća, Suad Rožajac, bivši predsjednik Sindikata uposlenih na Kliničkom centru Sarajevo, javno je kazao da aktualna direktorica Sebija Izetbegović prijeti uposlenicima da će im iščupati grkljan. Te navode direktorica nikad nije demantirala, već je kazala da Rožajac ne istupa u ime svih radnika, te da mu je istekao mandat. Nakon ovog istupa, Suad Rožajac ekspresno je izgubio radno mjesto na Kliničkom centru Sarajevo.

I to nije jedini slučaj da generalna direktorica kažnjava sve koji joj se protive.

Naime, protiv liječnika Đekanovića prošli je tjedan pokrenut disciplinski postupak nakon što je on javno kazao da se ne slaže sa odlukom Menadžmenta KCUS-a da se novac koji se liječnicima odbija za članstvo u Lječničkoj komori zadržava na računu kojim raspolaže direktorica Izetbegović.

Nadalje, sukob tzv. Direktorija KCUS-a i Liječničke komore započeo je zbog toga što su čelnici Komore javno kritizirali rad generalne direktorice Izetbegović.

A dok se Sebija Izetbegović bavi uvođenjem verbalnog delikta u bh zdravstvu, te se prijetnjama i ucjenama obračunava sa neistomišljenicima, liječnici Kliničkog centra Sarajevo rade u katastrofalnim uvjetima. U ponedjeljak ujutro, medicinsko osoblje u ovoj zdravstvenoj ustanovi službeno je obaviješteno da više nema rukavica za rad. Žurnal podsjeća da od Sebijinog dolaska na čelo KCUS-a, pacijenti moraju sami sebi kupovati čak i analgetike.