Vrućine su stigle, štoviše, vrelina je postala i opasna, a ako nemate klimu.. sigurno vam nije lako.

No, ovi trikovi pomoći će pri spuštanju temperature u domu i pri održavanju hladnoće kako biste navečer lakše zaspali.

Imajte hladno rublje - iako možda zvuči čudno, ali prije nego što započnete svoju rutinu prije spavanja, donje rublje stavite u zamrzivač i izvadite ga kada ste spremni za spavanje. Ne ostavljajte ga predugo u zamrzivaču. Trebali biste ostati taman hladni da možete zaspati.

Koristite niskoenergetske žarulje - konvencionalne žarulje i do 90% svoje energije otpuštaju kao otpadnu toplinu. Kako biste spriječili pregrijavanje, prebacite se na niskoenergetske žarulje. Računi će biti manji, a prostor hladniji, piše Metroportal.

Koristite termofor - iako se termofor najviše koristi zimi kako bi se ugrijali ili za ublažavanje bolova, manje je poznato da se on može koristiti za hlađenje. Prije spavanja ga napunite hladnom vodom i stavite u zamrzivač. Možete ga staviti u krevet dok obavljate što imate u kupaoni prije spavanja, ili ga možete otaviti pod nogama preko noći. Ako vam je prehladno, možete za zamotati u plahtu. Pomoći će vam pri reguliranju temperature tijela.

Ne otvarajte prozore tijekom dana - iako se čini logično da otvorite prozore kako biste prozračili, ljeti to znači da ćete u kuću samo pustiti vruć zrak zbog čega će se vaš životni prostor dodatno zagrijati. Tijekom dana prozori neka budu zatvoreni, zavjese navučene i rolete spuštene kako bi spriječili ulazak sunčevih zraka. Kada padne noć otvorite prozore kako bi se sve dobro prozračilo.

Zdjele hladne vode - strateški postavljene zdjele pune hladne vode u više prostorija mogu pomoći u hlađenju vrućeg zraka. Uz njih, valjalo bi dodati i malo zelenila jer biljke djeluju kao prirodna klima.

Spavanje na podu - ako vam zbilja ništa ne pomogne, uvijek možete spavati na podu. Naime, ujutro će se prostor zagrijavati od gore prema dolje i pod će najdulje ostati hladan. Ako vam je jako neudobno na pod možete staviti ležaljku za plažu, piše The Sun.