Izumitelj svjetskog glasa govorio je osam jezika, imao fotografsko pamćenje i bio vlasnik 300 patenata. Njegovo ime koristi najpoznatija kompanija koja proizvodi automobile na električni pogon, a kao inspiraciju ga je naveo i suosnivač Googlea Larry Page.

Izgleda da je Tesla predvio stvaranje smartfona još u intervju s Johnom B. Kennedyem iz 1926. godine.

''Kada se radio bude savršeno primjenio cijela Zemlja će postati jedan veliki mozak, što u stvari i je, a sve su stvari čestice prave i ritmičke cjeline. Biti ćemo u stanju trenutačno komunicirati, bez obzira na udaljenost. Ne samo to, nego ćemo pomoću televizije i telefonije moći vidjeti i čuti jedni druge kao da stojimo licem uz lice, unatoč udaljenostima od tisuća milja; a uređaji pomoću kojih ćemo moći to raditi bit će nevjerojatno jednostavni u odnosu na današnje telefone. Čovjek će moći nositi jednog u džepu sakoa'', rekao je Tesla.

Ovaj dalekovidni citat star gotovo stoljeće nedavno je počeo kružiti internetom. Tesla je dao i neka druga futuristička predviđanja tijekom intervjua, te ustvrdio kako će muškarci završiti inferiorniji prema ženama.

''Borba žena prema spolnoj jednakosti završit će novim spolnim poretkom, sa ženama kao nadmoćnim spolom. Žene neće doseći prvo jednakost, a zatim i nadmoć nad muškarcima plitkom fizičkom imitacijom muškaraca, već buđenjem ženskog intelekta''.

Tesla je poznat po svojim futurističkim komentarima prošloga stoljeća. Poznati časopis Forbes tvrdi kako bi jedna od karijera u budućnosti moglo biti upravo predviđanje i analiza budućnosti.

Tako je Intel već zaposlio Briana Davida Johnsona da kombinita SF književnost, etnografiju i potrošačko istraživanje kako bi predvidio trendove tvrtke, dok futurist i stručnjak za izume Jim Carroll savjetuje klijente kao što su Motorola, Walt Disney Korporacija i McKinsey, piše magazin Time.