Pero Gudelj rođen je 26. svibnja 1955. godine u selu Gornja Večerska u Vitezu. Još osamdesetih godina Gudelj je otvorio kafić Fis i praktički od tada počeo stvarati poslovni brend.

Prije toga, kao kemičar po zanimanju, oko osam godina radio je u Vitezitu, tvornici eksploziva. S obzirom na to da je godinama svirao harmoniku po čemu je i danas poznat u Bosni, kafić i kasniju, u njemu prvu videoteku u BiH, nazvao je Fis, po fis duru iz kojega je, kako je često govorio, počinjao svirku, odužujući se tako glazbi i harmonici za prvih 120 000 njemačkih maraka koje je zaradio svirajući, piše Dnevni list.

Fis praktički od početka poslijeratnog rada raste. Najveći dio prihoda i dalje ostvaruje trgovina s obzirom na to da kompanija ima svojih 13 prodajnih centara u svim dijelovima BiH te dva u Hrvatskoj. U međuvremenu je, točnije 2005. godine, Pero Gudelj pokrenuo i proizvodnju namještaja.

Na pitanje što može savjetovati mladima koji žele uspjeh u poslu, uvijek je odgovarao kako on zna da se uspjeti može samo mukotrpnim radom.

“Ako neko spava osam sati tijekom jednog dana, a osam sati provedu na poslu, što je s preostalih osam sati? Zar je pametno u toj trećini dana hodati po kafićima i potrošiti ono što si tog dana zaradio? Moj je radni dan ponekad trajao i 22 sata. Radio sam u Vitezitu i uz to svirao i dobro zarađivao. Poslije sam, kada mi je rad u Vitezitu postao prenaporan, uz svirku i taksirao. Uvijek sam imao dva ili čak tri posla. Lovac koji pred sobom ima tri zeca uvijek je u prednosti pred onim koji cilja u samo jednog”, slikovito je pojašnjavao Gudelj.