Utakmica njemačke Bundeslige između Kölna koji ispada u drugu ligu i novog-starog prvaka Bayerna gledale su stotine milijuna ljudi putem međunarodne televizijske razmjene.

Između ostalih, ovu su utakmicu mogli gledati ljubitelji nogometa u Iranu. Bayern je rutinski pobijedio s 3:1, a iranska televizija namučila se s cenzuriranjem glavne sutkinje Bibiane Steinhaus, objavila je dopisnica ARD-a Natalie Amiri.

"Bila je to uistinu zahtjevna utakmica za iranskog cenzora: Utakmicu Bundeslige između Kölna i Bayerna sudi jedna žena! Bibiana Steinhaus prikazivana je samo u totalima, a kad bi ju kamera približila, iranska je televizija ubacivala snimke navijača na tribinama", napisala je dopisnica ARD-a.

Steinhaus je vjerojatno najpoznatija sutkinja u svijetu nogometa. Za najbolju svjetsku sutkinju birana je 2013., 2014. i 2017. godine. U njemačkoj ženskoj Bundesligi debitirala je 1999., a od 2007. sudila je 80 utakmica druge lige muškog nogometa.

Na početku ove sezone Bundeslige, sutkinja Bibiane Steinhaus unaprijeđena je u najviši nogometni razred, a do sada je bundesligašima sudila osam puta. Po svemu sudeći, iranski gledatelji ostat će uvjereni kako je utakmicu između momčadi Kölna i Bayerna sudio muškarac. Ne kaže se džabe: Sve je u očima promatrača, odnosno ovaj put - cenzora...

bljesak.info