Federalni stožer civilne zaštite donio je danas naredbu o početku rada ugostiteljskih objekata i javnog prijevoza, stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija u Federaciji BiH /FBiH/.

U naredbi je navedeno da je već od danas dozvoljeno pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru /bašte i terase/, uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera, priopćeno je iz Civilne zaštite FBiH.

U ugostiteljskim objektima zabranjena je upotreba i konzumiranje nargila.

Prema današnjoj naredbi, pokretanje gradskog prometa ponovo se planira od 15. svibnja, a Federalni stožer je donio i odluku kojom se od tog datuma dozvoljava ponovno uspostavljanje linijskog i vanlinijskog prijevoza putnika.

Federalni stožer civilne zaštite obavezao je županijske stožere civilne zaštite da razmotre mogućnost rada obrazovnih ustanova, vrtića i auto-škola.

Donesena je i odluka prema kojoj s radom od danas mogu početi i stomatološke ordinacije, te privatne zubotehničke laboratorije.

Donesena je i naredba o raspodjeli zaštitne opreme i sredstava iz donacije Vlade Republike Austrije, županijskim stožerima civilne zaštite.