Čečenski vođa Ramzan Kadirov na svom osobnom Telegram kanalu poručio je da Rusija "treba odgovoriti" organizatorima napada dronovima na Kremlj, ali ne odmah. Kadirov smatra da je napad bespilotnim letjelicama bio "provokacija i povod za poduzimanje akcije većih razmjera", uključujući i "masovno tepih bombardiranje" ukrajinskih gradova.

Čečenski vođa je u svojoj objavi pohvalio "suzdržanost i mudrost" ruskog predsjednika Vladimira Putina jer "nije reagirao na podlu provokaciju". Napomenuo je da će odgovorni za napad snositi "pravednu, zasluženu kaznu", ali da je za to "još rano". Tvrdi da je zadatak Rusije "obnoviti globalne institucije pravde", prenosi Meduza.

"To je bio napad na državu i sve građane Rusije"

"Dakle, danas provokacija ne smije i neće promijeniti planirani tijek specijalne vojne operacije. Da, bio je to napad na predsjednika, a time i na državu, a time i na sve građane Ruske Federacije. Ali to ne smije utjecati na naše osmišljene planove i interese. Naravno da će biti odmazde. Imat će preciznost kirurga i draguljara", zaključio je.

Rusija je u srijedu objavila kako su ukrajinske snage tijekom noći iskoristile dva drona za napad na Kremlj. Naveli su da su dronovi onesposobljeni radarskom opremom. Dodali su kako u napadu nije bilo žrtava, ali su ga nazvali "pokušajem ubojstva" Vladimira Putina.