Udruženje “Porodice tri plus” uputilo je dopis svim županijskim vladama u kojem se zahtijeva usvajanje jednakih pronatalitetnih mjera u svim županijama, s ciljem jednake podrške svim obiteljima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

-Usvajanje određenih pronatalitetnih mjera u pojedinim županijama pokazalo je da naše društvo može snažnije utjecati na poboljšanje ekonomskog statusa obitelji s djecom. Nažalost, neusvajanjem istih mjera u svim županijama, obitelji sa djecom dovode se u diskriminatoran položaj i teži socijalni status naspram obitelji koje uživaju te pogodnosti – istaknuli su iz Udruženja.

Povodom aktuelnih rebalansa proračuna, upućenim dopisom iz Udruženja zahtijevaju da županijske vlasti ulože sve napore i usvoje pronatalitetne mjere  koje su do sada usvojene u drugim županijama, kako bi u vremenu demografske katastrofe i loše socijalne situacije izjednačili podršku svim obiteljima u FBiH, “time bi konačno postali simbolom društvenog konsenzusa i demografske obnove” – stoji u dopisu.

Navedene mjere su: 1000 KM za sve porodilje u FBiH, mjesečne novčane naknade i dječiji dodatak bez imovinskog cenzusa za višečlane obitelji, kao i besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih škola u FBiH, navodi se u priopćenju Udruženja.