Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko rekao je kako je sada definitivno jasno da je problem financiranja BHRT-a čisto političko pitanje, nakon još jednom pokazane nespremnosti za rješavanje financiranja Javnog RTV sustava u Domu naroda BiH, priopćeno je iz BHRT-a.

''Ministarstvo komunikacija i prometa je definitivno spremno da sa svim partnerima sjedne i pravi novi Prijedlog zakona. Međutim, ako nema političke podrške za taj prijedlog, on ne bi prošao ni komisijsku fazu'', rekao je za BHRT ministar Jusko.

Podsjetio je i da su se europski parlamentarci obratili bh. parlamentarcima i izvršnoj vlasti i pozvali na potrebu usvajanja konačnog prijedloga, prijedloga koji će biti proveden na terenu.

Ministar komunikacija i prometa BiH kaže kako je dosadašnji zakon pokazao svoju manjkavost od samog njegovog pravljenja, još 2002. godine. Kriza je, kaže, prisutna već dosta dugo vremena, ali je sada doživjela kulminaciju.

Jusko smatra kako je izuzetno loša poruka ako BiH dođe u situaciju da mora ugasiti BHRT. To bi bila poruka investitorima koji bi se zapitali kako će država sačuvati njihova ulaganja, ako ne može sačuvati državnu RTV.

''Ja sam već imao priliku razgovarati s predsjedavajućim Vijeća ministara. Naš je stav nepromijenjen. Mi se u potpunosti stavljamo na raspolaganje našim parlamentarcima. Ovo nije samo problem ministarstva ili Vijeća ministara. Ovo je problem svih nas zajedno. Ja sam već dogovorio neke sastanke sa predstavnicima Parlamenta BiH i definitivno mi moramo ići što prije u traženje rješenja za ovaj problem. Kriza je već kulminirala i ja ne želim reći koji će to razdoblje biti, ali jedini resurs koji nemamo je vrijeme'', rekao je za BHRT ministar komunikacija i prometa Ismir Jusko.

Dom naroda BiH danas je odbio usvojiti prijedlog da se, do konačnog rješenja, javni servisi u BiH financiraju preko telekom operatera.