Danas, 25.9.2021.god. od 17h u "SD Novo Sarajevo" na Grbavici u Sarajevu igra se finalna utakmica za juniorskog prvaka Bosne i Hercegovine između domaćina OKK Spars i HKK Rama.

Jučer su juniori Rame odigirali odličnu utakmicu protiv OKK Slobode iz Tuzle gdje su svi igrači dobili minutažu na parketu i pobjedili s 83:60. Dok je domaći tim Spars pobijedio tuzlake s rezlutatom 124:38.

Stoga današnja utakmica protiv najboljih juniora u državi, od koji su većna ujedno reprezentativci BiH, u ovoj kategoriji (Filip Jović, Harun Zrno, Zinedin Mulić, Alen Trnka, Tarik Bukva, Bakir Đedović, Vukadin Vuk, Filip Ružićić itd...) sve osim pristojnog poraza bilo bi ravno fantaziji. A to znači da će juniori HKK Rama za sezonu 2020/21. biti viceprvaci BiH što je ogroman uspjeh i kada dodamo tome da su predkadeti drugi i kadeti treći u BiH, onda je ovaj uspjeh za anale i povijest.

Uz napomenu jedini tim koji je imao tri prestavnika na finalnoj završinici prvenstva BiH bila je Rama. A košarka u Rami se eto igra zahvaljujući trudu i radu trenera kluba te ogrmnoj volji i ljubavi igrača bolje rečeno djece.

O iznimnoj potpori kako samih roditelja te skromnoj finaciskoj podršci nadležnih, neću, niti mi je cilj ovdje bilo što o tome pisati, uz opasku da znamo svi da može biti znatno veća i bolja.

Ono što želim naglasiti da klub koji je eto nastao i prvu službenu utakmici odigrao u ratu 1994. u Livnu je opstao i s današnjim danom sa punim pravom možemo proslaviti naš ogromni veliki uspjeh. Uspješan je bio ovaj klub svih proteklih godina i nemam dovoljno prostora i vremena da nabrojim sve te medalje i pehare. A ja moram spomenuti i "Streetball Rama" koji je ovaj klub organizirao svi tih 19.turnira. Ove godine juniori Rame su odigrali nekoliko seniorski FIBA 3x3 turnira među kojima onaj u Zagrebu, gdje su iz kvalifikacija došli do 1/4 finala a osvojili su juniorski turnir u Laktašima i naravno naš u Prozoru.

Sastav u kojem će danas u Sarajevu nastupiti juniori HKK Rama trebao bi biti: M.Malekinušić, P.Ćavar, D.Škarica, I.Tomić, J.Rajić, M.Antunović, M.Meštrović, J.Cvitanović, A.Žuljević, itd...

Treneri: Ivica Vukoja i Mijo Knježević.

Sretno!

Ivica Čuljak / rama-prozor.info