Manchester United ovog će ljeta, ako je suditi prema planovima Josea Mourinha, doživjeti velike promjene. Portugalac je odlučio rasprodati većinu igrača te je na Old Trafford pokušao dovesti Luku Modrića ili Matea Kovačića.

No, čini se da ćemo na prvog Hrvata u dresu ‘crvenih vragova’ pričekati još neko vrijeme…

Na Old Traffordu se sprema velika čistka, Jose Mourinho nikako ne voli biti drugi, a s aktualnom momčadi – bez obzira na dosadašnja milijunska ulaganja – Manchester United ne može krenuti u osvajanje naslova prvaka. O tome da nije konkurentan u Ligi prvaka nećemo ni govoriti…

Portugalac je zato odlučio ‘počistiti’ svlačionicu, navodno je samo osam igrača sigurno, tj. neće se naći na transfer listi. Izvori bliski Mourinhu navode kako će ‘Special One’ zadržati samo Davida De Geu, Alexisa Sancheza, Romelua Lukakua, Nemanju Matića, Jessea Lingarda, Ashleya Younga, Marcusa Rashforda i Juana Matu. Svi ostali, uključujući i Paula Pogbu, su na prodaju!

Neki su već odavno najavili odlazak, novi je ugovor odbio Fellaini, a i Martial je već odavno u potrazi za novim klubom, slično kao i Shaw, Blind, Darmian…

Shodno ‘listi za odstrel’ i popis potencijalnih pojačanja je poduži, a neko su se vrijeme na samom vrhu te liste nalazila i dva hrvatska reprezentativca. Luka Modrić i Mateo Kovačić bili su velika Mourinhova želja, kao i prošlog ljeta Ivan Perišić i Marcelo Brozović, no čini se kako ovog ljeta ipak nećemo vidjeti Hrvate u dresu ‘crvenih vragova’. Naime, Perišić i Brozović u startu su preskupi, barem tako Mourinho misli, a čini se kako Real neće tako lako pustiti Modrića i Kovačića.

Prvi je korak Mourinho već odavno napravio, no iz Reala nije dobio pozitivan odgovor. Iako se sve češće nagađa kako će Modrić već ovog ljeta napustiti Madrid dojam je da ga ‘kraljevi’ neće samo tako pustiti. Zato se Jose Mourinho, kako navode engleski mediji bliski Unitedu, okrenuo drugom veznjaku Reala, njemačkom reprezentativcu Toniju Kroosu!

Cijela bi ‘akcija’ uključivala nekoliko igrača, bilo bi tu nešto zamjene (Pogba u Real?!) i nešto novca, no kako je i to pomalo nevjerojatno – jer Mourinho bi uz Kroosa želio i Garetha Balea – čini se kako je ta ponuda već u startu osuđena na propast.

Zato je Mourinho krenuo u ‘lov’ na neke druge igrače, na njegovom popisu sada su Jorginho iz Napolija, Julian Weigl iz Borussije Dortmund, Carlos Soler iz Valencije te Fred iz ukrajinskog Šahtara! Sve su to nogometaši ‘debelo’ jeftiniji od Modrića ili Kovačića, ali u isto vrijeme i ‘pristupačniji’, tj. njihovi će ih klubovi lakše prodati… Hrvati u Unitedu? Čini se da ćemo pričekati još neko vrijeme, piše Tportal.hr.

(www.jabuka.tv)