Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić svojoj kolekciji priznanja dodao je još jedno, proglašen je za najboljeg sportaša svijeta u 2018. godini u izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS).

Modriću je nagradu na stadionu Maksimir predao glavni tajnik AIPS-a i predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec.

“Želim se zahvaliti svima koji su glasovali za mene. Iznimna je čast primiti ovako lijepo prizanje, stvarno sam sretan,” kazao je Luka.

Modrić se osvrnuo i na otvaranje kvalifikacija za EURO 2020. i utakmicu protiv Azerbajdžana. Za kapetana svjetskih doprvaka nema previše dvojbi. Sve osim startne pobjede bio bi veliki neuspjeh.

“Vjerujem kako ćemo se pokazati u pravom svjetlu i otvoriti kvalifikacije pobjedom. Međutim, ukoliko ne zaigramo ozbiljno od prve minute, Azerbajdžan može biti nezgodna ekipa. Početak je kvalifikacija i važna je utakmica.”

Hrvatska je do sada igrala dva puta protiv Azera i to u kvalifikacijama za EP u Francuskoj. U prvoj susretu Hrvatska je slavila 6-0, a uzvrat u Baku je završio bez golova.

“Očekujem Azerbejdažn kakav je bio u susretu u Baku. Bit će borbeni, sigurno se neće predati,” dodao je Luka.

Još jednom je ponovio kako uživa igrati u dresu hrvatske vrste i kako nema probema s motivacijom bez obzira na ime suparnika.

“Nije se teško motivirati, jer svaka utakmica u reprezentaciji je za nas motivirajuća. Motiv je veliki, želimo usrećiti naše navijače,” kazao je veznjak Real Madrida, prenosi Hina.