Nakon utakmice protiv Eibara u zadnjem kolu La Lige, Lionel Messi je završio sezonu 2018-19 s 36 golova, čime je osvojio šestu Pichichi nagradu za najboljeg strijelca španjolskog prvenstva.

Lionel Messi izjednačio je time rekord od šest Pichichi nagrada kojeg je držao legendarni Telmo Zarra.

Argentinac je opet imao senzacionalni učinak za Barcu u Primeri, postigavši 36 pogodaka u 34 nastupa.

Njegov golgeterski doprinos je bio glavni katalizator za Barcinu seriju naslova prvaka, a Katalonci završavaju sezonu na vrhu tablice s 11 bodova prednosti ispred najbližeg rivala Atletico Madrida.

Messi praktično nije ni imao konkurenciju za najboljeg strijelca, a njegov suigrač Luis Suarez i Karim Benzema iz Real Madrida bili su mu najbliži s po 21 pogotkom.

Među Messijevih 36 golova bilo je tri hat-tricka - protiv Real Betisa, Seville i Levantea - dok je prvenstvo zaokružio s dva gola u remiju 2-2 protiv Eibara.

Mogao bi Messi ovoj Zlatnoj kopački iz La Lige dodati i europsku Zlatnu kopačku, jer je postigao četiri gola više od Kyliana Mbappea, koji ima odigrati još jednu ligašku utakmicu ove sezone s Paris Saint-Germainom.

U međuvremenu, Jan Oblak, vratar Atletico Madrida, završio je četvrtu uzastopnu sezonu kao golman s najmanje primljenih golova - samo 27 u 37 nastupa.