Danas pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama. U centralnim i istočnim područjima prije podne magla po kotlinama, a sunčanije u drugom dijelu dana. Na sjeveru zemlje dugotrajna magla i niska oblačnost, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13, a na jugu zemlje od 12 do 15 stupnjeva.

U Hercegovini i na planinama sunčano vrijeme će uvjetovati povoljne biometeorološke prilike, dok će zbog zadržavanja magle, naročito na sjeveru zemlje, biometeorološke prilike biti nepovoljne. Kronični bolesnici i meteoropate bi zbog toga mogli imati izraženije tegobe.

Prvog dana vikenda na sjeveru zemlje dugotrajna magla i niska oblačnost. U ostalim područjima sunčano prije podne, a u drugoj polovici dana postupno naoblačenje s juga. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 15 stupnjeva.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima. Tijekom dana, kiša se očekuje i u ostalim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom.

Krajem dana i tokom noći, padom temperatura kiša će prelazit u susnježicu ili snijeg.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 13 stupnjeva.