Amerikanac John Isner (ATP - 14.) zaustavio je najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića u osmini finala turnira Masters 1000 serije u Miamiju svladavši ga 7:6 (0), 6:3 za 87 minuta igre.

Bila je to Isnerova treća pobjeda u posljednja četiri meča s Čilićem, nakon što je naš tenisač izlazio kao pobjednik u prvih šest međusobnih dvoboja te sada vodi 7-3, prenosi Hina.

Amerikanac je u ključnim trenucima ovog meča bio bolji i konkretniji, što će pokazati i statistika. Isner je Čilića ostavio bez prilike za 'break', pogodivši 73 % prvih servisa, a zabio je i 12 asova. Čilić ih je imao samo tri, uz 58 posto pogođenih prvih servisa te bolju realizaciju na drugom (18/25) nego na prvom početnom udarcu (23/35).

Nitko od tenisača nije bio u prilici za oduzimanje servisa u prvom setu pa je odluka pala u 'tie-breaku' u kojem je treći tenisač svijeta ostao bez ijednog poena. U drugom setu ključnim se pokazao 'break' u osmom gemu, nakon što je Čilić spasio prvu 'break-loptu' u četvrtom. No, na drugu je promašio forhend, a četiri poena poslije Isner je proslavio ulazak u prvo četvrtfinale u Miamiju, nakon što je 2015. godine ostvario najbolji rezultat na ovom turniru plasmanom u polufinale.

Čiliću kao najbolji rezultat na Miami Openu ostaje četvrtfinale iz 2013. godine.

Isnerov suparnik u četvrtfinalu bit će Korejac Hyeon Chung koji je bio bolji od Portugalca Joaoa Souse 6:4, 6:3.

U kasnijem terminu Borna Ćorić će se pokušati izboriti za prvi četvrtfinale u Miamiju, a suparnik mu je ljevoruki Kanađanin Denis Shapovalov, kojeg je svladao prije nešto manje od dva mjeseca u dvoboju 1. kola Davis Cupa, odigranom na zemljanoj podlozi u osječkoj dvorani Gradski vrt.