Zovem se Jelena Krešo, rođena sam ratne 1992. godine i svoj život od najranijih dana provela sam u Rami. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje završavam u Prozoru, te nakon toga stječem zvanje magistra prehrambenog inženjerstva u Mostaru. Sklonost ka političkom angažiranju i rad na promociji stranačkih ciljeva pokazujem još od studentskih dana prvo kroz aktivnosti člana OO Mladeži HDZ BiH Rama, a ozbiljnije se posvećujem političkom djelovanju završavanjem Političke akademije HDZ BiH u Mostaru. Iako u Rami  zbog raznih podjela, čiji razlog lako možemo naći najviše u osobnim ciljevima i težnjama pojedinaca, nismo dio vlasti pa time nisam u prilici da napravim ovdje bilo što, to me niti u jednom trenutku nije demotiviralo i natjeralo da odustanem, nego zapravo ojačalo. Otvorilo mi je put da budem zastupnik svoje zajednice, naših običaja, načina razmišljanja, poznatog zajedništva u drugim gradovima Bosne i Hercegovine, a nadasve hrvatskog naroda, čiji sam ponosni pripadnik, i u Rami i svuda u svijetu.

Trenutno poslom boravim u Sarajevu, i imam priliku sagledati političke prilike s jednog šireg aspekta, i sad shvaćam, da uz probleme koje Hrvati imaju u Rami, zbog podjela među Hrvatima, postoje veći problemi koji se tiču svih Hrvata iz BiH, i zahtijevaju da prevaziđemo svoje nesuglasice oko toga tko nam je od čelnika draži i kome ćemo na lokalnim izborima dati svoj glas.

Ozbiljno se napada na sve Hrvate u BiH, i ako se time ne pozabavimo, neće biti bitno što radimo na lokalnim izborima, kada naš glas neće biti više važan. Govorim o izravnim pokušajima drugih naroda na razini države, da nas se poništi, učini nebitnima i nedovoljnima. Ne smijemo dozvoliti da nam biraju članove Predsjedništva. Dužnost svakog Hrvata u BiH je da izađe na izbore i glasa za Borjanu Krišto, to radite za hrvatski narod, ne za HDZ BiH.

Nažalost, svjedok sam i stalnog iseljavanja svojih rođaka i prijatelja u potrazi za boljim životom negdje vani, što me posebno potaklo da pokušam kroz politički angažman promijeniti i izboriti se za poticajan odnos društva prema mladim ljudima koji će osjetiti da ovdje trebaju biti i da ovdje pripadaju. Da ovdje trebaju graditi živote, da se bore za svoje, da ne postoji obećana zemlja osim rodne grude i svog naroda. S tim razlogom sam angažirana u hrvatskim i katoličkim dobrotvornim društvima kojima je najbitniji cilj pomoć mladima u stjecanju obrazovanja i jednakih šansi bez obzira iz kojeg kraja BiH dolaze.

Dragi prijatelji, pred nama su prevažni izbori. Nemojte 2.10. ostati kući  i ne pokazati interes za izbore, to je vaša građanska odgovornost. Ako nismo nikoga birali i ne pokazujemo brigu za to onda nemamo pravo biti nezadovoljni. Zajedništvo je to što nas je stoljećima karakteriziralo, budimo dostojni svojih predaka koji su se borili da bismo mi danas imali pravo i mogućnost da biramo svoje predstavnike. Nalazim se na listi za Zastupnički dom Parlamenta FBIH pod brojem 11 i moj politički uspjeh na ovim izborima isključivo je u vašim rukama. Podržimo zajedno kandidatkinju za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, g. Borjanu Krišto i liste kandidata HDZ-a BiH – HNS-a na svim razinama, i u ime svih Hrvata dajte nam priliku da se borimo.

Hvala!