Bivši guverner Floride Jeff Bush i službeno je u ponedjeljak objavio svoju kandidaturu za predsjedničke izbore 2016. godine, poručivši da "Amerika zaslužuje bolje" poslije osam godina Baraka Obame.

"Odlučio sam. Ja sam kandidat za predsjednika SAD", rekao je Bush, obraćajući se pristalicama u Dade koledžu u Miamiju.

Bush (62), sin republikanskog predsjednika Georgea Busha Starijeg i brat predsjednika Georgea Busha Mlađeg, istakao je da će kampanju provoditi svuda i da će se suočiti s problemima, prije nego što će se oslanjati na obiteljsko ime, prenijela je agencija AFP.

"Neću ništa i nikoga uzimati zdravo za gotovo. Natjecat ću se srcem, natjecat se da pobijedim", istakao je Bush, dodajući da će kao predsjednik "izvući Washigton iz posla izazivanja problema".

"Na bilo kojem jeziku, moja poruka će biti optimistična jer sam siguran da možemo desetljeća koja su ispred Amerike načiniti najvećim vremenom ikada na svijetu", dodao je Buš.

Bivši guverner Floride, čija je supruga rođena u Meksiku, obratio se okupljenima i na engleskom i na španjolskom, što je neuobičajeno za politički govor, navodi AP.

"Wall street journal" je ranije objavio da je Bush prijavio Federalnoj izbornoj komisiji svoju kandidaturu za nominaciju Republikanske stranke za predsjedničke izbore 2016. godine.

Kao sin republikanskog predsjednika Georgea Busha Starijeg i brat predsjednika Georgea Busha Mlađeg, Jeff Bush (62) bi bio treći član jedne obitelji na tom položaju.

Jeff Bush je rođen u Teksasu. Tečno govori španjolski, a njegova supruga Kolumba je rođena Meksikanka.