Predsjednik FBiH razgovarao je s predstavnicima kompanije Huaweitechnologies d.o.o.: regionalnim direktorom CuiFenghuom i tehničkim direktorom Matom Mladinom.Sastanku je nazočio i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Jozo Bagarić.

Regionalni direktor Fenghua upoznao je predsjednika FBiH s radom i projektima kompanije Huawei Technologies d.o.o. , te istaknuo veliki interes kompanije za ulaganja u projekte u FBiH i BiH, kao i suradnju s bosansko – hercegovačkim mobilnim operaterima, javlja Hrvatski Medijski Servis.

„Huawei je kineska multinacionalna kompanija poznata po mrežnim sustavima, opremi za telekomunikacije i mobilnoj tehnologiji. Kompanija trenutno ima 170 tisuća uposlenih, a 45 posto od ukupne dobiti odvaja za inovacije i tehničke projekte.“, kazao je direktor Fenghua.

Tehnički direktor Mladina kazao je da ova kompanija zauzima važno mjesto na europskom tržištu, te da prati svjetske trendove u tehnologiji.

Predsjednik FBiH izrazio je zadovoljstvo zanimanjem jedne od najuspješnijih kineskih kompanija za FBiH i BiH, koja može pridonijeti stabilizaciji i unapređenju ekonomskog i gospodarskog stanja u FBiH i BiH./HMS/