Jeff Bezos, jedan od osnivača internetskog giganta Amazona, nedavno je izjavio kako će ova kompanija sigurno jednog dana propasti.

Na posljednjem sastanku direktora Jeffa Bezosa s zaposlenicima svoje kompanije, napravio je iznenađujuće upozorenje da će se Amazon, koji trenutno vrijedi oko jednog bilijuna dolara i koji se smatra najvećim internetskim servisom na planeti, jednog dana suočiti s vlastitom prooašću, piše The Guardian.

Ustvari, predvidio sam da će jednog dana Amazon propasti. Amazon će bankrotirati. Ako pogledate velike kompanije, njihov životni vijek traje 30, a ne stotinu godina, rekao je Bezos zaposlenicima, prema snimci koji je objavio CNBC.

Bezos se bavio ovim pitanjem potaknut zadnjim zbivanjima u Searsu, nekadašnjem najvećem online maloprodajnom lancu na svijetu, koji je u listopadu proglasio bankrot nakon što nije uspio ući u tržišnu utrku s Amazonom.

Ako se počnemo fokusirati na sebe umjesto usmjeravanja na naše kupce, to će biti početak našeg kraja. Moramo pokušati odložiti taj dan što je duže moguće, dodao je on, prenosi Klix.ba.

Zanimljivo je istaknuti i to da se uprava Amazona u zadnje vrijeme zamjerila vladajućoj političkoj strukturi SAD-a s obzirom na to da je Jeff Bezos jedan od suvlasnika The Washington Posta, koji nerijetko objavljuje kritičke tekstove o Donaldu Trumpu i njegovoj vladi.