Sprovod 18 žrtava koji su poginuli u urušavanju vijadukta u Genovi održao se u subotu. Predvodili su ga talijanski  predsjednik Sergio Mattarella i premijer Giuseppe Conte. To je razbjesnilo neke članove obitelji poginulih jer upravo političare smatraju odgovornima za tragediju. Dio njih je čak bojkotirao ceremoniju. Nunzia, majka poginulog 26-godišnjeg Gerarda Esposita, rekla je da političari ne bi smjeli doći na sprovod.

- Ne želimo farsu. Naša djeca nisu alat za javne parade. Posljednji ispraćaj treba ostati u krugu ljudi koji su ih voljeli - rekla je. 

Još se jedna osoba vodi kao nestala nakon što su vatrogasci pronašli tijela devetogodišnje djevojčice i njezinih roditelja uz "potpuno uništen automobil" kojim su putovali.  Agencija prenosi kako je brojka od 41 poginulih i dalje neslužbena jer se tijela trebaju službeno identificirati.  Smatra se da je tragediju uzrokovao jedan od betonskih nosača sajli, otkrili su inženjeri koji su istraživali nesreću. 

Talijanski premijer Giuseppe Conte u petak je započeo proces oduzimanja dozvole privatnoj tvrtki koja je upravljala tim mostom. Tvrtka Autostrade per l'Italia odbacuje svoju krivnju. 
 
24sata.hr