Općina Prozor-Rama raspisala je Javni poziv za odabir korisnika sredstava za potporu proizvodnji kravljeg mlijeka na području općine Prozor – Rama  za 2015. godinu:

1. PREDMET JAVNOG POZIVA
Predmet javnog poziva je prikupljanje zahtjeva za odabir korisnika za potporu proizvodnji kravljeg mlijeka na području općine Prozor – Rama i prerađivačima-otkupljivačima isporučenog za 2015. godinu.

2. KORISNICI SREDSTAVA
Korisnici sredstava mogu biti fizičke i pravne osobe ( obiteljska poljoprivredna gospodarstva, poduzeća, zadruge i obrti) sa sjedištem u općini Prozor-Rama koja ostvaruju stočarsku proizvodnju odnosno proizvodnju kravljeg mlijeka i koje su isporučili otkupljivačima – prerađivačima.
 
3. UVJETI ZA SUDJELOVANJE I POTREBNI DOKAZI
Za sudjelovanje u postupku odabira po ovom Javnom pozivu svi zainteresirani proizvođači uz obrazac zahtjeva trebaju dostaviti:
 
A-Fizičke osobe:
 
a) Rješenje o registraciji od nadležnog tijela uprave i uvjerenje o poreskoj registraciji- ID broj (za obrtnike).
b) Preslik/kopija osobne iskaznice
c) Ugovor o kooperaciji sa otkupljivačem-prerađivačem mlijeka.
d) Raster dnevnog-mjesečnog otkupa mlijeka
e) Preslik/kopija obrazca obračuna novčane potpore  za proizvodnju sviježeg kravljeg mlijeka (obrazac koji otkupljivač dostavlja za federalni poticaj)  
f) Ovjerena kopija obavijesti-odluke nadležnog županijskog ministarstva o prihvaćanju zahtjeva za poticaj proizvodnji kravljeg mlijeka i prosljeđivanju federalnom ministarstvu za isplatu.
 
B-Pravne osobe:
 
a) Sudsko rješenje o registraciji/Izvod iz sudskog registra sa svim prilozima
b) Uvjerenje o poreskoj registraciji – ID broj
c) Ugovor o kooperaciji sa otkupljivačem-prerađivačem mlijeka
d) Raster dnevnog-mjesečnog otkupa mlijeka ili dokaz o preuzimanju mlijeka unutar gospodarstva za preradu ( klijent koji na gospodarstvu ostvaruje proizvodnju i vrši preradu)
e) Preslik/kopija obrazca obračuna novčane potpore  za proizvodnju sviježeg kravljeg mlijeka (obrazac koji otkupljivač dostavlja za federalni poticaj)
f) Ovjerena kopija obavijesti-odluke nadležnog županijskog ministarstva o prihvaćanju zahtjeva za poticaj proizvodnji kravljeg mlijeka i prosljeđivanju federalnom ministarstvu za isplatu.
 
Nadležna općinska služba po službenoj dužnosti pribavlja i prilaže uz zahtjev (za fizičke i pravne osobe):
 
- Potvrdu o upisu u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata,
 
4. SREDSTVA ZA POTPORU PROIZVODNJI KRAVLJEG MLIJEKA
Sredstva za potporu proizvodnji kravljeg mlijeka dodjeljivat će se proizvođačima mlijeka na području općine Prozor –Rama koji ispune uvjete za federalni poticaj sukladno Pravilniku o načinu i uvjetima ostvarivanja novčane potpore po modelu poticaj proizvodnji i na način propisanom po odluci o potpori proizvodnji kravljeg mlijeka i to:
- Iznos poticaja 0, 20 KM /litar, proizvedenog i prerađivačima-otkupljivačima isporučenog za 2015 godinu.
 
5. ROKOVI  PRIJAVE I NAČIN  REALIZACIJE:
 Rok za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje poticaja proizvodnji kravljeg mlijeka je od 01.01.2015. godine, i podnosi se mjesečno ili kvartalno u ovisnosti o propisanom načinu ostvarivanja federalnog poticaja do roka propisanog za ostvarivanja federalnog poticaja sukladno Pravilniku o načinu i uvjetima ostvarivanja novčane potpore po modelu poticaj proizvodnji kravljeg mlijeka za 2015. godinu.
                                                                                                                                                                
Prijave sa odgovarajućim prilozima šalju se preporučeno poštom ili osobno u zatvorenim kovertama na adresu: Općina Prozor – Rama, Kralja Tomislava bb. sa naznakom; NE OTVARAJ,  prijava na javni poziv za odabir korisnika sredstava za potporu proizvodnji kravljeg mlijeka za 2015. godinu. Dokumentacija koja se dostavlja mora biti orginal ili ovjerena kopija.

Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja će zaprimljene zahtjeve razmatrati mjesečno ili kvartalno nakon podnošenja zahtjeva proizvođača u ovisnosti o propisanom načinu ostvarivanja federalnog poticaja sukladno Pravilniku o načinu i uvjetima ostvarivanja novčane potpore po modelu poticaj proizvodnji.
Povjerenstvo će pregledat zahtjeve, utvrditi potpunost zahtjeva i ispravnost dokumentacije, te predložiti prihvaćanje  ili odbacivanje zahtjeva nadležnoj općinskoj službi koja donosi odluku o odobravanju ili odbijanju aplikacije o čemu se obavještava aplikant.

Pri prvom podnošenju zahtjeva dostavlja se sva propisana dokumentacija po ovom javnom pozivu a svaki naredni put samo zahtjev i dokumentacija iz stavka 2., toč. d) - raster otkupa ili preuzimanje mlijeka unutar gospodarstva, toč. e) - obrazac obračuna novčane potpore i toč. f) – obavijesti nadležnog županijskog ministarstva o prihvaćanju poticaja.
 
Potrebiti  obrazac zahtjeva za prijavu na Javni poziv može se preuzeti u Službi za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije Općine Prozor - Rama, ul. Kralja Tomislava bb svakim radnim danom u vremenu od 08-16 sati ili elektronskim putem na web stranici Općine (www.prozor-rama.org  Sve dodatne informacije vezane za  Javni poziv mogu se dobiti svakim radnim danom na brojeve telefona: 036/771-921, 770-552.)