Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko danas je apelirao na birače da iskoriste svoje demokratsko pravo i da glasuju u nedjelju na općim izborima.

Inzko u izjavi navodi da će 7. listopada građani Bosne i Hercegovine imati priliku glasovati na općim izborima i da odluče tko će predstavljati njih i njihove interese u naredne četiri godine.

''Apeliram na svakog birača da iskoristi svoje demokratsko pravo i da glasa. U nedjelju odvojite 40 minuta vašeg vremena za četiri godine vaše budućnosti. Ne dozvolite da vas zastraši pozivanje na podjele, gruba retorika i prijetnje. Koristeći svoje pravo da glasate, vi odlučujete o svojoj sudbini i o svojoj budućnosti'', poručio je visoki predstavnik.

Razmislite, dodao je on, o stvarima koje sprečavaju ovu zemlju da bude stabilan i prosperitetan dom za vas i vašu porodicu.

''Vaš glas može pomoći da ova zemlja postane mjesto gdje vrijedi ostati, a ne mjesto koje ćete vi i vaša djeca morati napustiti. Pažljivo pogledajte tko su kandidati i pronađite one koji zaslužuju vaše povjerenje i one koji mogu ostvariti rezultate koji su vam potrebni.

Nek’ se čuje vaš glas. Sami odlučite o vlastitoj budućnosti. U suprotnom, drugi će odlučivati umjesto vas'', navodi se u izjavi visokog predstavnika Valentina Inzka, priopćeno je iz OHR-a.