Nogometaši Dinama u sezoni punoj problema, nastavljaju svoj put u Europi. Iako su za protivnika imali zvučni Betis, sedmoplasirana ekipa La Lige nije ponudila skoro ništa. Iako je od početka na udaru medija, čini se da Jakirović eliminacijom Betisa kupio mir na klupi do kraja sezone bez obzira kako ona završila.

Opet je to bila čvrsta utakmica, bez previše prilika, ali tko na kraju pita za dojam. Dinamo je obranio gol prednosti iz prve utakmice i s ukupnih 2:1 je na kraju eliminirao Betis. Koji je ponudio jako malo, skoro ništa u dvije utakmice.

U prvom djelu Dinamo je bolje prilike. Petković je u oba slučaja bio centralna figura. Prvo je potegao iz slobodnjaka, lopta je išla pod prečku, skinuo je Rui Silva. U razmaku od četiri minute, Dinamo ima dvije velike prilike. Bernauer i Sučić su pripremili zicer za Petkovića, ovaj s pet-šest metara pogađa stativu.

Tih pola sata je Dinamo bio puno opasniji. Ristovski je šutirao također, preko gol. Kako je Dinamo stigao do gola u Sevilli, tako je Betis uzvratio u Zagrebu. Prva, prava akcija, ispali su Hoxha i Perković, Ruibal je proigrao Bakambua, usamljenog. Cédric efektno petom pogađa za vodstvo gostiju. Za promašene prilike je Dinamo jednostavno kažnjen.

Betis je ostao u istom ritmu još nekoliko minuta u prvom dijelu, ali to je bilo sve. I to je bilo sve. Dinamo je opet povezao redove, nakon pedesete minute i polako opet počeo pritiskati. I to je jako brzo rezultiralo golom.

U 59. minuti, Arber Hoxha prošao je lijevoj strani, ubacio u peterac gdje igrači Betisa nisu ispratili Kaneka koji jednostavno ovu priliku nije mogao promašiti. Sada je Dinamo u situaciji da sterilnim gostima opet prepusti posjed i čeka priliku iz kontre.

Jedna je došla u 77. minuti, Baturina gura Hoxhu koji je pa skoro pao u jednom trenutku, ali ga je zaustavio Bellerin. Sudac je pokazao na penal, ali je svoju odluku korigirao nakon poziva iz VAR sobe i pregledavanja snimka. Iako su imali dovoljno vremena gosti nisu ništa napravili do kraja. Dinamo je sačuvao prednost i izborio
u osminu finala Konferencijske lige.

Izravan plasman u osminu finala Konferencijske lige, nakon osvajanja prvih mjesta po skupinama, izborili su Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Club Brugge, Aston Villa, Fiorentina, PAOK i Fenerbahçe. U krugu od tih osam ekipa je idući suparnik Dinama, a ždrijeb će se održati u petak u Nyonu.