Snažno nevrijeme pogodilo je danas Milano uzrokujući veliku materijalnu štetu i poremećaje u prometu. Zbog drveća koje je palo na prometnice, pojedine dionice su zatvorene. Blokirano je i više željezničkih linija zbog "ozbiljne štete na stanici Monza". Vlakovi u različitim smjerovima Lombardije imaju kašnjenja od preko 1 sata, dok su mnoge linije otkazane.

58-godišnja žena umrla je nakon što ju je oko 15:50 sati u gradu Lissoneu prignječilo stablo. Iako su prolaznici odmah pozvali pomoć, spasioci koji su prvi stigli na lokaciju nisu uspjeli spasiti unesrećenu ženu. Vatrogascima je bilo potrebno mnogo vremena kako bi izvukli njeno tijelo ispod debla, prenosi ANSA.

Obilna kiša izazvala poplave

Vatrogasci su primili na stotine poziva kako bi sanirali posljedice nevremena, a situacija je osobito problematična na sjeverozapadu Milana. Troje ljudi je ozlijeđeno u padu drveća na automobile u Legnanu. U prvom slučaju stablo je palo na automobil koji se kretao prometnicom tijekom jakog nevremena u središtu grada.

Vozač se uspio izvući iz automobila bez težih ozljeda, ali je prevezen u bolnicu na dodatne preglede. Još tri velika stabla pala su na nekoliko automobila, ozlijedivši 34-godišnjakinju i 81-godišnjakinju, koje su prevezene u bolnicu s lakšim ozljedama. Obilna kiša poplavila je ceste i poslovne objekte.

Vjetar čupao ploče na kolodvoru

Ronioci milanske vatrogasne brigade spasili su građanina Ville Cortese koji je bio zarobljen u svojoj poplavljenoj garaži. Kiša s olujnim vjetrom pogodila je i pokrajinu Varese. Vatrogascima su upućeni brojni pozivi zbog srušenih stabala, poplava i oštećenih krovova.

Trenutno je na području te pokrajine angažirano 50 vatrogasaca s dvanaest vozila. Kako bi se udovoljilo zahtjevima, vraćeno je i osoblje oslobođeno službe. Najviše su pogođena područja na granici s pokrajinama Milano i Como.

Loše vrijeme uzrokovalo je zatvaranje željezničkog kolodvora Gallarate i oštećenja unutar kolodvora Monza, gdje je vjetar iščupao nekoliko ploča koje su završile na tračnicama.