Federalno ministarstvo okoliša i turizma gospodarskim subjektima na području Hercegovine prebacit će 748.531 maraka, objavljeno je u srijedu na stranicama ministarstva.

Sredstva se daju kao ''transferi drugim razinama vlasti i fondovima - Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH''.

Najveći iznos u svim transferima ide MJV d.o.o., Međugorje za ''unapređenje turističke i ugostiteljske infrastrukture hotela villa Regina u cilju povećanja konkurentnosti u sektoru turizma''. Toj firmi bit će prebačeno 48.500 maraka.

Proširuju se kapaciteti

Tvrtka Grace Travel d.o.o., Međugorje za ''poboljšanje kavalitete usluga hotela Grace i promociju turističkog proizvoda Međugorije'' dobit će 33.256 KM, a Agencija za lokalni razvoj d.o.o. Prozor Rama će za ''jačanje turističke prepoznatljivosti Prozor Rame'' dobiti 9.250 maraka.

Sport Centar d.o.o. Međugorje će 36.500 KM dobiti za ''rekonstrukciju i dogradnju postojećeg turističkog naselja bungalovima''.

Multimedijalna dvorana tvrtke Kompas Međugorije d.d., Međugorje bit će podržana sa 33.500 KM, JP Parkovi d.o.o., Ljubuški za ''Ljubuški Outdoor Festival'' sa 27.150 KM.

Jaffa komerc d.o.o., Mostar za ''Enjoy Jaffa trails - dozivi jaffa staze'' dobiti 28.500 maraka, dok će Nur& NS d.o.o., Mostar dobiti 19.600 KM za ''Cant u cant festival kantautorske glazbe''.

Sevdah i wellness

''Za uređenje i opremanje konferencijske dvorane u hotelu Lavanda u Međugoriju'', hotel će od ministarstva dobiti 37.500 KM, a AG Međugorije d.o.o., za ''ulaganje u proširenje i infrastrukturu u cilju razvoja turizma u Međugorju'' 40.000.

UTP Čvrsnica dd, Konjic će za ''promociju zabavno glazbenog događaja večeri sevdaha te uređenje i opremanje spa i wellness centra'' dobiti 32.500 maraka poticaja, a SKI Ivan d.o.o., Kupres će za  ''staze - uređenje infrastrukture skijališta na padinama Stožera i izgradnje biciklističke staze i adrenalinske staze te povećanje kapaciteta poduzeća SKI IVAN'' dobiti 11.088 KM.

JP Park prirode Hutovo Blato d.o.o. Čapljina će za ''brdsku pješačko-planinarsku stazu u parku prirode Hutovo Blato'' biti podržano sa 27.440 KM, u istom gradu će tvrtka Bonic Tours d.o.o. Čapljina dobiti novac za ''brendiranje odmarališta Hercegovka uz rijeku Trebižat BiH je atrakcija cijele godine'' vrijednosti 18.700 maraka.

''Promocija Hercegovačkih vina žilavke i blatine enogastro festivala - Blaž'' dobit će 30.000 KM firma Trading-consulting Service d.o.o. Čitluk. Bradeo d.o.o. Mostar bit će podržan sa  34.200 maraka za ''Summer e-Motion Stage 2019''.

Privredno društvo Konjic Travel d.o.o. će za ''postavljanje info panela, putokaza, markiranje kanjoning rute i postavljanje oznaka razine vode u kanjonu rijeke Raketnice'' biti 'pogurano' za 10.330 KM. JU Radimlja Stolac će za ''uređivanje biciklisticke staze 'Otkrivanje tajne' Boljuni'' dobit će 10.920 maraka.

Brendiranja i doživljaji

MBM d.o.o. Posušje za ''Astorija Gastrofest'' dobiva 17.584 KM, a My Mega d.o.o. Blagaj podršku za ''Gastro festival Blagaj'' u iznosu 17.248 maraka.

''Proširenje kapaciteta i promocija turističkog proizvoda hotela baština Villa Fortuna i depadans Ville Fortuna'' bit će 'pogurano' sa 31.265 KM. OLD WOOD Kupres d.o.o., Mostar, za ''uređenje sportsko rekreativnih terena i promociju programa Udahni Kupres'' 26.768 marka.

Na Kupresu će Stožer Vrana d.o.o. dobiti 18.900 KM za ''organizaciju i promociju događaja Doživi Stožer planinu'', a ''Etno Gastro Kutak'' tvrtke MM d.o.o. Mostar 41.282 KM.

Hercegovačko selo d.o.o. Čitluk za ''brendiranje lokacije kušaonice Hrecegovačko selo i cilju povećanja konkurentnosti u sektoru turizma'' dobiva 15.000 maraka, a Hotel Brotnjo d.o.o. Čitluk će za ''unapređenje turističke i ugostiteljske infrastrukture hotela Brotnjo u cilju povećanja konkurentnosti u sektoru turizma'' bit podržano sa 40.000.

Jaklić B&B d.o.o. Prozor-Rama će dobiti 38.000 KM za ''brendiranje pojedinih mjesta, događaj i proizvoda u svrhu stvaranja novog turističkog proizvoda na lokalitetu Prozor - Rama, očuvanje tradicijskih vrijednosti'' te Herba Vita d.o.o. Čitluk za ''brendiranje domaćeg proizvoda med u cilju povećanja konkurentnosti u sektoru turizma'' 13.550 maraka.

Bljesak.info