Na glavnim cestovnim pravcima promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor – Jablanica u tunelu Jasen, osobna vozila prometuju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobusnog prometa) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava na dionici M-17 Jablanica – Konjic, promet će u se odvijate jednim prometnim trakom naizmjenično u vremenu od 23 do 05 sati.

Upozoravamo vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica.

Zbog radova na dionici M-6 Ljubinje – Trebinje (skretanje za Ravno) obustavljen je promet u vremenu od 8 do 14 sati (svaki dan osim nedjelje). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac Stolac – Berkovići – Krivača – Bileća – Trebinje.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

– M-17 Mostar – Jablanica (Potoci), Buna – Tasovčići, Tarčin – Konjic.

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulaz u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sati.

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Za vrijeme ove mjere, prelazak nije moguć preko graničnog prijelaza Hum.

Na graničnom prijelazu Metaljka (Čajniče – Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 7 do 19 sati.