Real i Atletico sada će proći kroz sličnu stvar kao Barcelona, koja je 2014. bila kažnjena zabranom transfera, a nove igrače moći će dovoditi tek kada se završe dva cijeela transfer ciklusa.

Povjerenstvo za žalbe Svetske nogometne federacije (FIFA) odbilo je žalbe Real Madrida i Atletico Madrida i potvrdila odluku Disciplinskog povjerenstva o zabrani transfera do 2018. godine zbog kršenja pravila o zaštiti maloljetnika, priopćeno je danas.

Disciplinsko povjerenstvo FIFA-e u siječnju je kaznilo madridske klubove, ali je odluka bila suspendirana dok se ne završi žalbeni postupak, javlja Beta.rs, a prenosi Bljesak.info.

Real i Atletico sada će proći kroz sličnu stvar kao Barcelona, koja je 2014. bila kažnjena zabranom transfera, a nove igrače moći će dovoditi tek kada se završe dva cijeela transfer ciklusa, 

Suspenzija se odnosi na cijele klubove, a jedini izuzeti su ženska sekcija, zatim futsal i ekipa za nogomet na plaži.

Osim toga, Atletico je kažnjen sa 900.000, a Real sa 360.000 švicarskih franaka, i dobili su ukor i upozorenje da reguliraju situaciju sa svim maloljetnicima oko kojih je nastao spor.

Real je reagirao i u priopćenju ocijenio da je odluka nepravedna i "suprotna osnovnim principima zakona", kao i da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lausannei.