Aktivist propalestinskog Međunarodnog pokreta solidarnosti snimio je stravičnu reportažu u četvrti Shijaiyah u Gazi koja prikazuje trenutak u kojem mladi Palestinac biva pogođen iz izraelskog snajpera ispred kamere ekipe koja mu je pomagala pronaći njegove najbliže među ruševinama zgrade. Dok se ranjen pokušavao podići na noge, pogođen je ponovno, i tada je na mjestu ostao mrtav.

Muhammad Abdellah kazao je kako je zajedno s ostalim volonterima u nedjelju krenuo prema Shijaiyahu, području koje je Izrael konstantno bombardirao navodeći kako iz te četvrti Hamas ispaljuje na njih rakete. Putem su naišli na mladića koji im je kazao kako traži svoju obitelj, pa su ga slijedili u želji da mu pomognu pronaći rođake.

Dok se skupina probijala kroz ruševine, počela je odjekivati pucnjava. Pokušali su pronaći zaklon, no tada je mladić u zelenoj majici pogođen.
 


- Izraelski vojnici pogodili su ga u kuk te je pao na pod. Pitao sam ga može li se micati, jer ako može, možda bi se uspio otkotrljati i skloniti. No rekao je 'ne, ne mogu se pomaknuti, osjećam kako mi krv šiklja posvuda' - opisao je situaciju Abdellah te kazao kako mu se drugi nisu mogli približiti jer su se bojali da će i oni postati mete.

A onda je mladi Palestinac pogođen po drugi put, dok je ležao na ruševinama.

- Taj ga je metak pogodio u srce, ili jako blizu, jer je isti tren preminuo pred našim očima - kazao je aktivist.

Autentičnost snimke, kao niti identitet i godine mladića nisu još provjereni, a izraelska vojska na upit poslan od strane Associated Pressa još nije dala odgovor.

U dva tjedna, koliko traje ofenziva Izraela na Palestinu, ubijeno je najmanje 585 Palestinaca i 29 Izraelaca.