"Mislim da je Izetbegović upravo najveći problem ne samo u BiH, nego i u cijeloj regiji", rekla je predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović za RTRS.

Izjavila je kako je kako bi Izetbegovića trebalo staviti pod sankcije, a ne predsjednika RS Milorada Dodika.

Cvijanović je istaknula kako je apsolutna zamjena teza da su ona i predsjednik RS-a remetilački faktor u BiH, iako se takva slika dugo godina stvara i namjerno produkuje.

Navela je kako su netočne tvrdnje Izetbegovića da svi problemi u BiH stanuju u RS i da je Dodik najveći problem u cijeloj regiji.

"Pokušava se prikazati da SNSD, Milorad Dodik, politika koju on vodi i institucije Srpske izazivaju nered ili kaos i na taj način se skriva da su neke stvari na koje se pozivaju u suštini puno gore postavljene u Federaciji BiH", navela je Cvijanović.

Istaknula da su sve stvari pruzrokovane akcijama SDA ili Bakira Izetbegovića te da je smiješna priča kako Dodik "ruši" Daytonski sporazum, prenijela je Srna.

Cvijanović kaže kako su sankcije koje su nametnute Dodiku apsolutno nepotrebna stvar i velika greška odlazeće američke administracije, čiji su predstavnici "vrlo osobno shvatili neke stvari". (bljesak.info)