Hrvatska će sutra početi gradnju Pelješkog mosta. Ideja za izgradnju ovog mosta rodila se još '90-ih, a prvi pripremni radovi su počeli prije 15 godina. Bošnjačka politika je pokušala predstaviti kao da je Bosna i Hercegovina protiv izgradnje zbog nerješene granice na moru sa Hrvatskom, ali i zbog gabarita mosta.

Nešad Alikadić, kojeg je N1 okvalificirala kao pomorskog eksperta, izjavio je kako ima informacije da se u Bosni i Hercegovini trenutno radi na pokretanju pravnog postupka protiv Hrvatske. Prema njegovim riječima jedan proces bi se trebao voditi na međunarodnom sudu pravde u Haagu, a drugi na sudu za pravo mora u Hamburgu.

"Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je obećao i hajmo reći prihvatio svoju dužnost da će pokrenuti tu tužbu. Koliko ja znam, pripreme se u tom smjeru vode tako da očekujemo od gospodina Bakira Izetbegovića da će predati tu tužbu. Ne treba mu nikakva suglasnot ostalih članova niti ikakav konsenzus zato što Deklaracija Parlamenta u tom smislu već postoji od prošle godine", tvrdi Alikadić.