U Mostaru idemo na pobjedu, naravno. Nažalost, SDP i Naša stranka su napravili vlastiti blok, podijelili probosanski blok i biračko tijelo na dvoje.

"Nadamo se da SDP neće ponovo odigrati nešto poput ovog što su uradili u Srebrenici i pomoći HDZ-u da nadjača dva probosanski orijentirana bloka. NiP je to već uradio u Novom Travniku i Kladuši, bez njihove pomoći HDZ-ov kandidat i Fikret Abdić ne bi bili načelnici u ovim mjestima", rekao je u intervjuu za Oslobođenje čelnik SDA Bakir Izetbegović.

Između ostalog, Izetbegović je rekao kako je ”dio javnosti i nakon 30 godina teške i komplicirane politike nevjerojatno nezreo i naivan” te dodao kako neće biti smjena u SDA koje su se zahtijevale nakon istupa Denisa Zvizdića u javnosti.

"Pobjednici ne prave izvanredne kongrese, niti nude ostavke. SDA je pobijedila na razini države, na razini Federacije BiH, pobijedila u svim županijama s bošnjačkom većinom. Osvojit ćemo oko 270.000 glasova, slijedit će SNSD a nekih 210.000, HDZ, SDS i SDP će biti na oko 100.000 glasova, svi ostali će biti ispod", rekao je.

Kaže kako SDA nema opozicije i da se nema na koga osloniti.

"Na koga se BiH, SDA i ja možemo osloniti u stabilizaciji prilika i odnosa u zemlji? SNSD je opozicija državi Bosni i Hercegovini, a samim tim i meni. U izvjesnoj mjeri je to i HDZ, Radončić i SBB su oboje u isto vrijeme. Njegova politika me podsjeća na čovjeka koji jedan dan smireno, zajedno s prijateljima, gradi kuću, a onda, drugog dana, uzme malj i na čuđenje ostalih počne rušiti izgrađeno. Pa se treći dan smiri i nastavi zidati. Trenutačno je, po tko zna koji put, u rušilačkoj fazi", rekao je čelnik SDA.

Govorio je i o ekonomiji, da su mu se smijali kad je najavio 100 tisuća radnih mjesta pa se ušutjeli pet godina kasnije kad ih je ostvario.

"U dijelovima BiH koje je obranila Armija RBiH i gdje SDA ima najveći utjecaj na život ljudi ekonomsko stanje je bitno bolje od dijelova na kojima dominira SNSD ili HDZ", rekao je Izetbegović te naveo kako je ”Sarajevo ekonomski jače od čitavog RS-a”, da su ”prosječna primanja u Federaciji viša za 20% od primanja u RS-u”.

"Federacija je po glavi stanovnika duplo manje zadužena od RS-a, umirovljenici i branitelji su riješeni u mandatu vlade Fadila Novalića, krenula je masovna izgradnja cestovne i energetske infrastrukture u njegovom mandatu itd. S druge strane, u RS-u u posljednjih pet godina propadale su banke, željeznice su pred kolapsom, mirovinski fond je prezadužen, bilo je bjelodanih zloupotreba u procesu nabava u vremenu pandemije, ali je SNSD popravio izborni rezultat jer kontrolira medije. HDZ-u je propao Aluminij, prije toga je napravio dug težak stotine milijuna KM ugrozivši opstanak Elektroprivrede HZHB, proces iseljavanja iz BiH je najintenzivniji s teritorija gdje HDZ ima najviše vlasti, ali ih sve to nije uzdrmalo", rekao je, između ostalog, Izetbegović.