''Poduzet ćemo korake koje smo obećali. Šta, kako i tko, danas vam neću reći'', rekao je predsjedatelj Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović za televiziju N1 nakon sjednice Predsjedništva BiH na kojoj je bilo rasprave o Pelješkom mostu.

''Na vrućem režimu će pitanje biti održano do izbora, nadam se promjeni odnosa prema ovoj zemlji nakon 7. listopada'', rekao je Izetbegović dodavši kako je Draganu Čoviću, članu Predsjedništva, ponuđeno da ponudi promjenu stava ove institucije u vezi gradnje Pelješkog mosta, ali je on to odbio.

Rekao je kako se Čović tako izravno stavio na stranu Hrvatske.

''Imamo jednu opstrukciju, imamo igrače unutar sistema bosanskohercegovačkog koji blokiraju te naše pokušaje. Na svako pismo oni odgovore drugim pismom, na svaki naš pokušaj, imate uvijek one koji će pokušati da blokiraju. Gospodin Čović je bio ponuđen da ponudi promjenu stava Predsjedništva pa da vidimo ima li te promjene, nije pristao na to. Gospodin Ivanić je kazao da bi u najmanju ruku trebali biti upoznati što konkretno UNCLOS jamči BiH i da imamo tu točku dnevnog reda, gospodin Čović je i to odbio. Dakle, stavlja se na stranu Hrvatske direktno'', poručio je Izetbegović u razgovoru za N1.